Operațiunea „Autobuzul”. Șoferii de autobuze și microbuze în atenția polițiștilor

0
254

În perioada 25 iunie – 6 iulie, curent, pe teritoriul Republicii Moldova se desfăşoară Operaţiunea specială „Autobuzul”.

În aceste zile, vor fi întreprinse măsuri de verificare a activităţii agenţilor economici ce prestează servicii de transportare a pasagerilor şi depistare a încălcărilor prevederilor regulamentului circulaţiei rutiere comise de conducătorii antrenaţi la transportarea pasagerilor.

Pe parcursul desfăşurării operaţiunii vor fi verificaţi şi documentaţi conducătorii vehiculelor antrenate în transportul public la următoarele compartimente: transportarea pasagerilor supra normă, identificarea vehiculului care nu a fost supus reviziei tehnice, conducerea unităţilor de transport în stare de ebrietate, conducerea unităţilor de transport fără categoria respectivă,  oprirea/staţionarea în locuri neregulamentare etc.

Potrivit șefului Serviciului Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere a IP Soroca, Sergiu Lozan, scopul acestei operaţiuni constă în asigurarea siguranţei rutiere la transportarea pasagerilor, și depistarea abaterilor de la cerinţele legale în domeniul exploatării transportului de călători.

În context, polițiștii atenționează șoferii acestor vehicule asupra importanței respectării prevederilor regulamentului circulației rutiere.

PUBLICITATE