“Mărculești e unicul aeroport care are acces la transportul avia, feroviar și rutier”, Chiril Gaburici

0
170

În cadrul unei vizite de lucru în teritoriu, ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici s-a documentat despre activitatea şi programele de dezvoltare ale Aeroportului Internațional Liber „Mărculești”. Ministrul s-a interest despre problemele și oportunitățile întreprinderii, dar și despre planurile de dezvoltare a acesteia. Oficialul a mai precizat că trebuie analizate posibilitățile modernizării Aeroportului de la Mărculești și dezvoltarea infrastructurii adiacente, astfel încât să fie valorificat la maxim potențialul acestuia.

„Rezidenții aeroportului beneficiază de facilități vamale și fiscale și au dreptul să practice mai multe genuri de activitate, cum ar fi comerțul cu ridicata, sortarea, ambalarea, marcarea și alte operațiuni cu mărfuri. Mai mult, aeroportul este amplasat favorabil, la intersecția căilor comerciale și economice, ceea ce creează facilități pentru investitori. Este singurul aeroport care are acces la transportul avia, feroviar și rutier”, a subliniat Chiril Gaburici.

 

În context, ministrul Economiei și Infrastructurii a reiterat că întreprinderea de stat prezintă interes pentru investitorii străini, care sunt dispuși să ofere experiența necesară pentru reformarea aeroportului și dezvoltarea serviciilor de transport aerian cargo și de pasageri la cel mai înalt nivel.

PUBLICITATE