O zi deosebită pentru copiii din Căinarii Vechi

0
339

Clovni, distracție, jocuri, concursuri, multă îngheţată și dulciuri. Aşa a fost sărbătorită Ziua Internaţională a Copiilor în satul Căinarii Vechi din raionul Soroca. 

După ce au marcat ultimul sunet, cei peste 200 copii din școala din localitate au avut parte de o surpriză minunată, organizată de consilierul local și raional, Marina Derejovscaia, care este originară din această localitate. Copiii de la mic la mare au fost invitați în sala de sport a instituției, unde erau așteptați de clovni. Aceștia au distrat copiii prin diverse activități. Spiritul sărbătorii a fost animat vesel,  copiii având posibilitatea să se distreze din plin, participând la concursuri, savurând îngheţată şi bomboane.

Consider că această zi este una foarte importantă pentru toți copii, în primul rând, asta este sărbătoarea lor, iar noi nu avem nimic mai scump ca copiii, deaceea ei merită tot ce este mai bun, iar noi încercăm să le oferit ce putem. Mulțumim pentru suportul acordat doamnei Aliona Pelipețcaia, un agent economic care de fiecare dată ne vine în ajutor la diverse activități, ori de câte ori avem nevoie„, a precizat consilierul Marina Derejovscaia.

Foto: Ruslan Zabolotnîi

Această acțiune nu este prima de acest fel organizată de aceste persoane în satul Căinarii Vechi. Deja trei ani consecutiv în ajunul Anului Nou, familiile cu mulți copii din localitate beneficiază de cadouri speciale, care sunt oferite în cadrul unor sărbători festive cu Moș Crăciun. Zeci de copii au parte de daruri din partea Fundației de Binefacere ”Din Suflet” a Primei Doamne.

La inițiativa consilierei, la data de 9 mai în localitate are loc acțiunea „Regimentul nemuritor”, consacrată Zilei Victoriei. Oameni din sat poartă în mâni portretele eroilor din localitate și vin la monumentul eroilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, pentru ai comemora pe cei care nu s-au întors de pe câmpul de luptă. Aceste activități au loc cu suportul administrației școlii din satul Căinarii Vechi, care se implică activ în cadrul acțiunilor care vin să susțină atît copiii, cât și ceilalți localnici.

PUBLICITATE