Zi de mai, zi de victorie și pace

0
242

Marea Victorie asupra fascismului și comemorarea ostașilor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial, precum și  Ziua  Europei, au marcat evenimentul de 9 Mai la Dondușeni. Un miting matinal a întrunit în piața centrală a orașului conducerea de vârf a raionului în frunte cu  președintele Vadim Lesnic, reprezentanții secțiilor și direcțiilor din subordinea consiliului raional, serviciilor desconcentrate și descentralizate și a altor structuri și servicii din raion, iar veteranii  de război, au fost oaspeții dragi și multașteptați.

La miting a fost prezent și deputatul în Parlamentul RM, Iurie Chiorescu. În cuvântul de salut, adresat de președintele raionului, s-a simțit  marea recunoștință față de generația anilor de război, mulțumire și omagiu pentru zi de pace și cer senin. Vadim Lesnic s-a referit și la valorile europene, valori democratice, la  comunitatea statelor europene spre care tinde țara noastră, aducând omagiu tuturor celor care contribuie la temeinicirea acestei comunități.

Deputatul Iurie Chiorescu, a mulțumit celor prezenți pentru participare la eveniment, îndeosebi copiilor, a adus închinăciune veteranilor de război, care au adus Victoria și Libertatea, iar ziua de mâine, după cum subliniază dumnealui,  trebuie să aparțină tinerilor, viitoarelor generații libere și  prospere.  Hulubașii Păcii au zburat grațios și gingași deasupra celor  prezenți în piață de parcă voiau să spună că cel mai important în lume este pacea și sănătatea. Elevii liceelor din oraș au recitat versuri pentru tot ce este demn în lume. După depunerile de flori la Monumentul Eroilor Căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei  a urmat un concert care s-a finalizat cu hora moldovenească și interpretarea Imnului Europei.

 

PUBLICITATE