Locuitorii comunei Cremenciug s-au “luptat” cu inundațiile

0
636

Pe teritoriul comunei Cremenciug, la data de 26 aprilie, a fost desfăşurată o aplicaţie în domeniul protecţiei civile cu tematica ,,Inundaţii”.

În urma situaţiei create au fost inundate mai multe gospodării, gimnaziul şi grădiniţa de copii care sunt amplasate în apropierea r. Nistru. Au fost verificate acţiunile atît a elevilor cît şi a copiilor din gradiniţă privind modul de evacuare în caz de apariţie a unei situaţii excepţionale. La fel, a fost înregistrat un incendiu în gospodăria unor localnici şi producerea unui accident rutier cu mai multe victime. Sinistraţii au fost evacuaţi şi cazaţi la punctul de cazare a sinistraţilor, amenajat în incinta Centrului de Sănătate din localitate. Aici au avut posibilitatea de a primi îngrijiri medicale, cazare şi au fost asiguraţi cu hrană.

Pe parcursul aplicaţiei formaţiunile protecţiei civile a comunei Cremenciug au demonstrat atît capacităţile de intervenţie, forţele cît şi mijloacele disponibile, fiind apreciate cu calificativul ,,Bine”.

Scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor.

În conformitate cu Hotărîrea Guvernului RM nr. 282 din 14.03.2015 ,,Pentru aprobarea Regulamentului privind instruirea în domeniul protecţiei civile” astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani. Următoarea aplicaţie se va desfăşura în primăria comunei Vărăncău.

Inspector PC al DSE Soroca, căpitan al s/intern Doga Eugeniu

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.