„Noaptea Muzeelor” la Cetatea Soroca

0
202

În seara de 17  mai 2018, ora 22:00 în municipiul Soroca, se va organiza proiectul
,,Noaptea muzeelor” ediția a IV, în perla Moldovei – Cetatea Soroca.
Evenimentul este la a IV-a ediție și este organizat scenaristul proiectului Ciolpan Dan cu susținerea Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Molodova și alți 9 parteneri.
Este o activitate culturală importantă și autentică, la nivelul standardelor Europene. Cu atît mai mult că 2018 este declarat  ,,Anul European al Patrimoniului Cultural”. 
Principalele obiective sunt de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, conștientizarea și sensibilizarea opiniei publice cu privire la istoria și valorile comune, precum și  consolidarea sentimentului de apartenență la un spațiu european comun.

În programul activităților, complet teatralizate, sunt incluși invitați din România, show de foc și fum, fragmente din piese de teatru jucate de actorii Teatrului Național ,,Vasile Alecsandri”, dans, operă, artificii, recital de balade, invitați speciali: BrioSonores, Ansamblul ,,Plaiurile Mioriței” România, Buzău, și multe alte surprize combinate în așa mod, ca activitatea să fie unică după modul de desfășurare și posibil cel mai tainic eveniment nocturn din Moldova.
Este unicul proiect de acest gen, complet teatralizat și structurat intr-un mod regizoral inedit și modern: montare pe 4 platforme de acțiune, peste 100 de actori, 45 de dansatori și o echipă profesionistă de scenariști, scenografi, istorici și costumeri.
În noaptea de 17 mai, Cetatea Soroca va fi regina ,,Marelui Show”- ,,Noaptea Muzeelor” ediția a IV-a.

 

PUBLICITATE