Cu zîmbet de Fecioară – Primăvara peste pamînt coboară

0
434

Zîna-Primăvara, Capra cu trei iezi, Lupul, Baba Cloanța și-au dat întîlnire cu copiii soroceni în incinta bibliotecii pentru copii Steliana Grama. Au adus cu sine bună dispoziție, zîmbete,  flori și muguri de poveste. Sala bibliotecii, înfrumusețată  cu cărți și  desenele copiilor-membrilor atelierului de creație «Spiridușii veseli». Biblioteca, neîncăpătoare pentru  mulțimea adunată, abunda de voie bună.

Copiii de la grădinița nr. 16 Izvoraș, grupa Struguraș au prezentat povestea  «Capra cu trei iezi”, înscenată cu multă ingeniozitate. Baba Cloanța, în care cei prezenți au recunoscut-o pe Maria Purici de la biblioteca pentru copii, i-a lăudat pe participanți și s-a minunat de atmosfera de poveste. Și pe bune, căci au rasunat poezii și cîntece uimitor de frumoase. Olivia  Țușca a interpretat cîntecul «Primăvara», Valeria Cristal a recitat poezia  «Ion Creangă», Anișoara Strătilă – poezia «Primăvara». De asemenea, picii de la grădinița Izvoraș îmbrăcați în haine naționale au interpretat cîntecul «Pădure, verde pădure».

Zîna-Primăvara nu a întîrziat să-și facă apariția însoțită de un personaj-surpriză Pepe-Ciorap-Lung. Manifestarea a fost dedicată primăverii, eroilor poveștilor lui Ion Creangă și a fost regizată de către Maria Purici, șefa bibliotecii pentru copii Steliana Grama.

PUBLICITATE