O fetiță de 7 ani lovită de o mașină condusă de un minor

0
926
Foto: Ip Soroca

O fetiță de 7 ani a fost lovită de o mașină în timp ce traversa strada. Accidentul a avut loc în amiaza zilei de 20 februarie în satul Cureșnița, raionul Soroca. Copila a fost accidentată după ce a coborât din microbuzul care transportă elevii pe ruta Holoșnita-Cureșnita. Traversând strada prin spatele microbuzului, eleva a fost tamponată de automobilul de model Mazda, la volanul căruia se afla un minor, domiciliat în satul Șeptelici.

Fiind testat alcooloscopic, s-a dovedit că șoferul nu era în stare de ebrietate, acesta motivând că accidentul s-ar fi produs din cauza că s-a defectat frâna mașinii.  Potrivit specialistului superior de Stat al Serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere, SSP, Inspectorartul de Poliție Soroca,  Serghei Lozan, fiind examinată starea tehnică a automobilului, s-a constatat că mijlocul de transport nu corespunde cerințelor tehnice și anume pe axa din față, partea stîngă era defectat furtunul de la sistemul de frânare,  care se observa că este defectat de mai mult timp avînd în capătul furtunului o legătură manual confecționată din sârmă metalică.

În rezultatul accidentului rutier, fetița a fost transportată la Spitalul Raional Soroca. Aceasta s-a ales cu traumatism cranio-cerebral, comoţie cerebrală gravă şi plăgi multiple a feţei. Potrivit medicilor starea acesteia este de gravitate medie.

Alte circumstanțe ale accidentului se stabilesc.

Foto: Ip Soroca

 

PUBLICITATE