Inspectoratul de Poliție Soroca implimentează proiectul ’’Bunicii grijulii’’

0
505

La Soroca au fost prezentați primii voluntari din raion ai proiectului ’’Bunicii grijulii’’, inițiat de către IGP. Alături de bunici a fost prezentă conducerea Inspectoratului de Poliție Soroca, care a comunicat despre scopul și necesitatea acestui proiect, totodată fiind pusă în discuție metoda de funcționare a acestuia. Principala sarcină a intregii activități din proiect, fiind sporirea siguranței copiilor în drum spre școală și grădiniță.
Bunicii prezenți, s-au dovedit a fi motivați pentru a promova în rîndurile cetățenilor voluntariatul în cadrul acestui proiect. Șeful inspectoratului, Veaceslav Rusnac,  a înmânat bunicilor vestele reflectorizante.

Campania „Bunicii grijulii”, inspirată din practica unor oraşe din Italia, presupune prezenţa bunicilor în preajma zebrelor de lângă şcoli şi grădiniţe. Copiii vor fi supravegheați în drum spre şcoală, iar pensionarii se vor simţi mai utili pentru societate. Iar scopul principal este de a preveni accidentele rutiere cu implicarea copiilor.

PUBLICITATE