Un deținut a amăgit o femeie de 113 000 de lei prin intermediul rețelelor de socializare

0
238
Foto: vsar.ru

Un deţinut de 36 de ani, din penitenciarul nr.6 Soroca a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru comiterea unei escrocherii în proporţii mari. Potrivit procurorului raionului Soroca, Serghei Cebotari, în perioada anului 2015, deţinutul a făcut cunoştinţă cu o femeie prin intermediul rețelelor de socializare „odnoklassniki” și „Skype”, promițîndu-i femeii că după eliberarea din penetenciar se va căsători cu aceasta și vor duce o viață comună, deși acesta  era căsătorit, având deja familie.  Deţinutul, sub pretexte inventate, precum că este necesar să achite bani angajaților penitenciarului unde î-și execută pedeapsa pentru eliberarea acestuia înainte de termen, ilegal, în mai multe rate, i-a cerut victimei bani. Astfel, femeia a transmis, din or.Moscova, prin intermediul sistemului de transfer a banilor, mijloace bănești în sumă de 4800 euro și 35000 ruble rusești, echivalentul a 113050 lei MDL. După ce a primit banii, bărbatul nu a mai comunicat cu victima.

Inculpatului i-a fost înaintată învinuirea pentru comiterea escrocheriei, adică dobîndirea ilicită a bunurilor altei persoane prin înşelăciune și abuz de încredere, săvîrşită în proporţii  mari. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de opt ani închisoare în penitenciar de tip închis, cu încasarea în beneficiul părţii vătămate a prejudiciului material integral cauzat prin infracţiune. Sentinţa este cu drept de atac.

Procuratura raionului Soroca atrage atenția societății civile să fie mai prudentă la discuțiile și relațiile stabilite prin intermediul rețelelor de socializare cu persoane necunoscute, deoarece pot deveni ușor victime ale escrocilor.

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.