Reținut în timp ce încerca să transmită droguri în penitenciar

0
1191

A încercat să arunce marijuană peste zidul penitenciarului nr.6 din Soroca. Un tînăr de 26 ani, din r. Soroca, a fost reținut chiar în timpul când  încerca să transmită substanțele narcotice pe teritoriul închisorii. Bănuitul  a aruncat de nenumărate ori obiecte interzise pe teritoriul penitenciarului.

 

Dorin Marcu,
șef Penitenciarul Nr.6 Soroca

-Pe data de 1 decembrie în jurul orei 15.00, o persoană s-a  apropiat de edificiul de pază a penitenciarului din Soroca, unde a aruncat două aruncături peste zidul de protecție. Tînărul a fost observat de colaboratorii penitenciarului care au reacționat prompt și persoana a fost reținută, a fost sesizat organul de poliție. S-a stabilit că în perioada februarie 2016-decembrie 2017, a afectuat mai multe aruncături a substanțelor narcotice peste edificiul de protecție. Pe parcursul anului 2016 au fost înregistrate 15 aruncături a substanelor narcotice, iar în 11 luni a anului 2017 au fost efectuate 13 aruncături. La moment flagelul dat este monitorizat de sistemul video, dar și de serviciul special din cadrul penitenciarului.

La moment, suspectul este arestat pentru 20 de zile.

Ludmila Sochircă,
Ofițer de presă a IP Soroca

-În urma măsurilor special de Investigație efectuate de către ofițerii Secției Investigații Infracțiuni a IP Soroca, în comun cu angajații Penitenciarului nr.6, Suspectul a fost reținut în timpul aruncării unui obiect sferic în care se afla marijuana. La moment suspectul este arestat pe un termen de 20 de zile. Acesta își recunoaște vina.

 

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunilor de care este acuzat, suspectul riscă o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de până la 7 ani, pentru ,,Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare pe teritoriul penitenciarelor” și de până la 2 ani pentru ,,Transmiterea ilegală a unor obiecte interzise persoanelor deţinute în penitenciare”.

PUBLICITATE