Ana Bejan, a primit cu lacrimi în ochi titlul de Cetățean de Onoare al Județului Buzău

0
221
Foto: jurnaluldebuzau.ro

Fostul prefect de Soroca, profesoara Ana Bejan, a fost desemnată astăzi cu vot unanim Cetățean de Onoare al județului Buzău, scrie observatorulbuzoian.ro. La ședință au participat și alți Cetățeni de Onoare ai județului, dar și părintele Mihail Milea, un om a cărui inimă bate dintotdeauna și pentru frații din Soroca. Titlul a fost oferit la inițiativa președintelui Petre Emanoi Neagu pentru contribuția la dezvoltarea relațiilor dintre județul Buzău și raionul Soroca, înfrățite din anul 1992.

“Primul prefect femeie de pe întreg spațiul românesc, unul dintre promotorii înfăptuirii dreptății, unul dintre principalii militanți pentru unirea Basarabiei cu România, un profesor care a luptat pentru limba română”, a menționat președintele Petre Emanoi Neagu cu referire la Ana Bejan.

Fostul prefect al județului Soroca a mulțumit pentru distincția acordată precizând că deja 25 de ani românii din Soroca, merg în Buzău ca acasă. “Recunoștința arătată azi va fi un semnal pentru toți românii din Basarabia și dacă fiecare județ ar face ca Buzăul nu ar mai trece mult timp pînă la unire”, a mai adăugat Ana Bejan.

La rândul său, profesoara a dăruit președintelui o carte scrisă de Grigore Vieru, recitând și una din poeziile marelui poet.

PUBLICITATE