Droguri depistate la Soroca

0
1878

Două persoane cu vârsta de 47 și  36 de ani, originare din or. Soroca, au fost reținute în cadrul măsurilor speciale de investigaţie efectuate de ofițerii Secţiei Investigaţii Infracţiuni, ofiţerii Secţiei Urmărire Penală a IP Soroca, în comun cu Procuratura raionului Soroca. Reţinerile au avut loc la 18 – 19 octombrie 2017, persoanele fiind suspectate în mai multe infractiuni.

Prima reţinere a avut loc la 18 octombrie curent, oamenii legii au descins o percheziţie autorizată la domiciliul unui bărbat de 36 ani, locuitor al or. Soroca, unde au fost depistate: o sacoşă cu plante mărunţite de cînepă, ramuri uscate de cînepă, seringi folosite şi diferite precursorii ce servesc pentru prepararea drogurilor. Suspectul este cercetat în stare de libertate şi este bănuit în ,,Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora fără scop de înstrăinare” în proporţii deosebit de mari. Dacă va fi gasit vinovat acesta riscă închisoare de la 1 la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

La 19 octombrie curent, a fost stopat automobilul de model Dacia Logan, condus de un bărbat de 47 ani, care este angajatul unei companii de taxi din  or. Soroca. Fiind supus testului pentru aprecierea stării de ebrietate narcotică, s-a dovedit că șoferul era în stare de ebrietate narcotică și presta servicii de transportare a pasagerilor. Fiind efectuată o percheziţie la domiciliul ultimului, au fost depistate şi ridicate plante de cînepă mărunţită şi un dispozitiv de întrebuințare a substanțelor narcotice. La moment cazul este gestionat în continuare. Totodată, şoferul s-a ales cu un dosar penal pentru ,, Păstrare plantelor cu conţinut narcotic, fără scop de înstrăinare” şi riscă închisoare de pînă la un an. Bărbatul este cercetat în stare de libertate.

 

Foto: IP Soroca

PUBLICITATE