Cutremur simulat la Rudi

0
476
Foto: DSE Soroca

O aplicație în domeniul protecției civile cu tematica ,,Cutremur de pămînt” , s-a desfășurat la data de 20 octombrie pe teritoriul primăriei s. Rudi. În urma seismului în au fost deteriorate  liniile de curent electric și de legătură telefonică, iar mai multe gospodării  au fost avariate.

În rezultatul situaţiei create de către formaţiunile protecţiei civile au fost întreprinse atît măsuri de cercetare a zonelor afectate, de înştiinţare a populaţiei despre situaţia creată, cît şi de  lichidare a consecinţelor situaţiilor excepţionale. În rezultat toţi sinistarţii din zonele afectate au fost evacuaţi la punctul de cazare temporară, unde li s-a acordat asistenţa medicală necesară şi hrană caldă. O atenţie deosebită a fost acordată persoanelor în etate şi singuratice.  În cadrul exercițiului a fost verificat și nivelul de pregătire a elevilor și profesorilor de la gimnaziul din localitate. În timpul orelor elevii au demonstrat principalele reguli de comportament în caz de seism şi în mod organizat la comanda profesorilor au fost evacuaţi din instituție.

Scopul acestei aplicaţii este verificarea şi aprecierea stării protecţiei populaţiei, bunurilor materiale şi lichidarea posibilelor consecinţe ale calamităţilor naturale, avariilor şi catastrofelor. Astfel de aplicaţii se desfăşoară în primării o dată la patru ani, la obiectivele economice o dată la trei ani, iar la obiectivele industrial periculoase asemenea exerciții au loc în fiecare an.  Următoarea aplicaţie în domeniul protecţiei civile va avea loc în satul Zastînca.

Foto: DSE Soroca

PUBLICITATE