Starețul Mănăstirii Putna în vizită la Cetatea Soroca

0
354

Astăzi, 19 octombrie, Cetatea Soroca a fost vizitată de o delegație de la Mănăstirea Putna, condusă de către Starețul așezământului monahal PC Părinte Arhimandrit Melchisedec.

Starețul mănăstirii a vizitat de nenumărate ori fortăreața, iar acum 15 ani în urmă, Părintele Arhimandrit Melchisedec a dăruit Cetății Soroca o icoană a Voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt, care a fost lucrată în atelierul Mănăstirii Putna de părinții mănăstirii.

-Vin aici la Cetatea Soroca, pentru că-mi este dragă. Am găsit cetatea renovată, am mai fost și mai înainte și de fiecare dată urmăresc ce s-a mai schimbat. Întotdeauna când găsesc câte ceva renovat lucrul acesta mă bucură, căci pentru mine istoria, monumentele istorice, patrimoniul cultural pe care îl avem este o datorie și un certificat de naștere, a spus Starețul Mănăstirii Putna.

Oaspeții din România au fost întâlniți la fortăreață de PS Ioan, Episcop al Sorocii, care are o frumoasă colaborare cu  Arhimandritul Melchisedec.

-Părintele Arhimandrit Melchisedec este un oaspete așteptat în Mitropolia noastră și ne vizitează foarte des, cu atât mai mult că este implicat în diverse proiecte privind promovarea valorilor spirituale în rîndul tinerilor. Ne bucurăm că Preacuvioșia Sa a vizitat orașul cetate –Soroca. Pentru prima dată Preacuviosul părinte a vizitat republica Moldova acum un sfert de veac și această tradiție o respectă și o cultivă mai departe, a menționat Episcopul Sorocii, Ioan Moșneguțu.

Ghidați de directorul Muzeului de Istorie şi Etnografie, Nicolae Bulat, oaspeții au avut parte de o excursie în interiorul cetății, unde au admirat paraclisul, turnurile şi muzeul unde se află o reproducere a sabiei lui Ştefan cel Mare.

PUBLICITATE