Lucrările de la Centrul de Sănătate Drochia – monitorizate

0
132

Evoluția implementării proiectului de eficiență energetică în raionul  Drochia a fost monitorizată recent de către directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu. Este vorba de proiectul „Renovarea centrului de sănătate Drochia «Anatolie Manziuc» prin eficientizare energetică”, lansat în acest an.

Proiectul va contribui la eficientizarea energetică a clădirii Centrului de sănătate cu 21,4% anual, precum și la îmbunatăţirea serviciilor de diagnosticare medicală și ameliorare a indicatorilor de sănătate în regiune. De asemenea, va promova şi spori nivelul de conştientizare a beneficiarilor proiectului în privința eficienţei energetice. În cadrul proiectului sunt efectuate lucrări de termoizolare a pereților și de construcție a acoperișului. Valoarea lucrărilor de construcție-montaj se cifrează la 9.666.263 de lei, solicitați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale  a aprobat alocarea a 4.000.000 de lei pentru lucrările planificate pentru anul 2017.

Părțile implicate în realizarea proiectului au precizat că lucrările decurg conform graficelor de execuție, iar antreprenorii au dat asigurări că acestea vor fi executate în termenii stabiliți și conform standardelor de calitate.

 Foto: adrnord.md

 

PUBLICITATE