Programul guvernamental „Femei în Afaceri” a debutat la Soroca

2
513

Mai multe femei din regiunea de nord care vor să-și lanseze o afacere proprie participă la cursuri de instruire în domeniul afacerilor. Școlarizarea și ghidarea viitoarelor antreprenoare în lumea businessului este realizată în cadrul orimei etape a programului guvernamental „Femei în Afaceri”, gestionat de către Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. La cursurile organizate în orașul Soroca participă femei din raioanele Soroca, Dondușeni, Florești, Ocnița, Drochia

În cadrul primului modul de instruire, viitoarele femei de afaceri vor fi instruite și ghidate timp de 6 zile de experți competenți  privind pașii necesari de lansare și dezvoltare a unei afaceri. Participantele vor dezvolta modele de afaceri viabile, vor elabora business planuri și vor simula procese reale de dezvoltare a afacerii.

Pentru participare la prima etapă a acestui Program au fost selectate peste 300 de femei din întreaga țară. Circa 21% din femei care vor beneficia de instruire sunt din partea de nord a țării.Etapa a doua a Programului – pilot „Femei în afaceri” presupune componenta de granturi mici pentru femei. După finalizarea programului de instruire, ODIMM va lansa 3 apeluri de proiecte pentru a selecta cel puțin 100 de proiecte eligibile pentru finanțare. La această etapă pot participa femeile care gestionează o afacere cel mult 2 ani. Valoarea maximă a grantului constituie 165 mii lei, dintre care 110 mii lei vor fi direcționați pentru efectuarea investiției propriu-zise, iar 55 mii lei sunt destinați pentru dezvoltarea afacerii: cercetare, consultanță și instruire.

Pentru realizarea etapei a III a acestui Program vor fi selectate companii, gestionate de femei active pe piață mai mult de 2 ani, care își propun investiții majore pentru extinderea pieței de desfacere și promovarea exporturilor. Suma maximă a grantului va fi de circa 1,6 milioane lei. Cea mai mare parte a acestei sume vor fi oferiți pentru echipament, utilaj, lucrări de modernizare și extindere. Totodată, vor fi alocate resurse financiare pentru suport consultativ direcționat spre maximizarea impactului investițiilor.Perioada de implementare a acestui Program este de 3 ani, din bugetul statului vor fi alocate 51,5 milioane lei.

PUBLICITATE

2 COMENTARII

  1. Doresc sa ma inscriu la programul ,,Femei In afaceri ,, in scopul initierei unei afaceriri . La moment se mai promoveaza formarea de grupe?

Comments are closed.