Uniforme școlare pentru toți elevii unui liceu din Dondușeni

0
638

Elevii liceul teoretic „Alexei Mateevici”, au început noul an școlar  cu reguli noi de etichetă vestimentară.  În instituție au fost introduse  uniformele școlare și embleme. Uniforma școlară constă din fustă în carouri sau fustă albastră, cardigan sau jachetă și bluză pentru fete și pantaloni albaștri camașă, cardigan sau  jachetă pentru băieți. Potrivit directoarei instituției, costul total al unui costum a fost de circa 700 de lei.

-În luna  mai colectivul pedagogic a venit cu propunerea către părinți să fie introdusă uniforma în liceu, hotărârea a fost aprobată de consiliul pedagogic, iar mai târziu de consiliul administrativ al liceului. Chiar de la început am avut opinii diferite, au fost și părinți care au rămas mulțumiți de felul cum arată uniformele, dar am avut și părinți care nu sunt totalmente deacord cu noua regulă, asta deși, nu am impus pe nimeni să le cumpere, a fost opțional, cei care au dorit au putut cumpăra separat aceleași haine doar să coincidă culorile. Am ales o întreprindere care ne-a propus uniforme din țesături naturale calitative la prețuri accesibile, deaceea părinții conștineți de acest lucru au comandat și câte două uniforme pentru un copil, spune Gulinara Grigoriev, directoarea liceului.

Administrația instituției susține că prin noua regulă de etichetă vestimentară introdusă în liceu au fost urmărite mai multe obiective. Unul ar fi anularea ținutelor neadecvate ale unor elevi îmbrăcați  în blugi rupți, fuste și maiouri prea scurte sau hanoracuri cu glugă.  O altă latură au fost și copiii din familii social vulnerabile care deseori erau intimidați că nu au haine noi. Acum însă, nu mai există această diferență între elevi și sunt toți egali. Mai mult, administrația liceului intenționează că la sfârșit de an școlar să fie organizat un târg școlar, unde uniformele să fie vândute elevilor din clase mai mici la un preț redus.

PUBLICITATE