Lucrările pentru aprovizionarea cu apă potabilă a 15 sate sunt în toi

0
729

Lucrările pe șantierul de construcție-montaj a apeductului magistral Soroca-Bălți până în satul Parcani sunt în plină desfășurare. Potrivit reprezentanților primăriei comunei Parcani, prin realizarea acestui proiect va fi creat accesul la servicii calitative de apă pentru 15.879 de persoane din 15 localităţi rurale ale raionului Soroca.Totodată, proiectul urmărește și regionalizarea serviciului de alimentare cu apă și canalizare în raionul Soroca prin dezvoltarea managementului operatorului economic existent, până la finalizarea proiectului. În cadrul proiectului vor fi construiți 8,2 km aducție de la apeductul magistral Soroca-Bălți până în satul Parcani, 33,02 km de rețele de distribuție în satele Ocolina, Voloave și Parcani, o stație de pompare cu capacitatea de 98,7 m3/h în satul Voloave, 6 rezervoare de acumulare a apei potabile cu capacitatea 100 m3, 3 sisteme autonome de canalizare pentru grădiniță și școală format din rețea de evacuare și hazna și o stație de epurare în satul Ocolina.

Parteneri în cadrul proiectului sunt Consiliul Raional Soroca, primăria comunei Ocolina, primăria satului Redi-Cereșnovăț, primăria satului Dubna, primăria comunei Stoicani, primăria comunei Vărăncău, primăria comunei Volovița, primăria comunei Vasilcău și primăria satului Racovăț.

Valoarea totală a proiectului este de 23.756.010 de lei, din care 225.600 de lei reprezintă contribuția Primăriei comunei Parcani. Consiliul Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale a aprobat alocarea a 7.000.000 de lei pentru lucrările ce urmează a fi efectuate pe parcursul anului 2017. Proiectul va fi implementat în decurs de 24 de luni. Obiectivul priectului este asigurarea cu servicii calitative de aprovizionare cu apă potabilă a raionului Soroca.

PUBLICITATE