Două accidente în două zile

0
2544

Accidentele se țin lanț la Soroca. La data de 30 iulie în jurul orei 20.00 pe str.Calea Baltului o motocicletă fără numere de înmatriculare  s-a tamponat într-un automobil de model Volkswagen Passat, după care conducătorul auto a fugit de la fața locului. Fiind întreprinse măsuri pe cazul dat, în comun cu angajații Plutonului de Patrulare Soroca-Florești, persoana a fost identificată. Astfel, s-a depistat că la volanul automobilului s-a aflat o persoană de origine  romă în vîrstă de 20 ani, care nu deținea permis de conducere. În urma accidentului rutier motociclistul s-a ales cu leziuni corporale grave.

A doua zi a avut loc un alt accident rutier. Impactul s-a produs pe strada Ștefan cel Mare în jurul orei 19.30. Un locuitor al orașului în vârstă de 31 de ani, fiind în stare de ebrietate, avînd exces de viteză s-a tamponat într-un parapet metalic. În urma accidentului au fost  deteriorate două automobile care erau parcate în preajma unei  spălătorii auto. Șoferul a refuzat să fie examinat medical și să fie testat alcooloscopic.Potrivit șefului Serviciului  Supraveghere Tehnică și Accidente Rutiere, Sergiu Lozan, conducătorul automobilului ar fi înjosit în repetate rînduri polițiștii, iar în rezultat acesta a fost reținut conform art.353 CCRM.Conducătorul auto riscă o amendă de 1500 și 6 puncte de penalizare pentru accident, iar pentru faptul că a condus automobilul în stare de ebrietate, acesta va fi pedepsit conform art.2641 Cod penal.

Serviciul supraveghere tehnică și accidente rutiere informează și solicită ca conducătorii auto să respecte cerințele regulamentului circulației rutiere, totodată și parinții sunt atenționați să aibă grijă de copiii care conduc motociclete.

PUBLICITATE