Nu cedez niciodată
Funcție: Primarul comunei Bulboci, r.Soroca
Născut: 17 august, 1979
Locul de baștină: s. Bulboci
Zodia: Leu
Familie: Căstorit, trei fiice
Calitate apreciată: Sinceritatea
Culoare preferată: Negru
Mâncare preferată: Bucatele tradiționale, mămăliga, brânza de oi și friptura
Cravata, accesoriu purtat mai rar
Sincer să fiu respect ținuta la cravată, am purtat-o și o port și acum, dar foarte rar, la unele solemnități, la evenimente importante sau oficiale. Dar zi de zi, categoric nu port cravata.
Îndemnul părinților
Părinții mei au fost oameni simpli care au muncit în gospodăria agricolă din localitate. Cu părere de rău, frati, surori, n-am avut, am fost unicul copil în familie. Părinții mereu s-au străduit să-mi altoiască onestitatea, să fiu corect cu toți cei din jur, niște calități frumoase, care pe parcurs mi-au fost de mare ajutor, din timpul anilor de studenție și până în prezent.
Familia, mândria mea
Împreună cu soția avem trei fiice. Fiica mai mare urmează studiile de master la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, România, cea de-a două fiică este eleva clasei a XII-a la Colegiu Național “Mihai Eminescu”, în municipiul Iași, și respectiv mezina, este clasa a V-a, în IP Gimnaziul Bulboci.
Studii
În anul 1986 am pășit pentru prima dată pragul Școlii Medii de Cultură Generală din localitatea natală. Respectiv, în anul 1996 am fost absolvent al Școlii Medii de Cultură Generală “Alecu Russo”, din satul Bulboci, raionul Soroca. În același an, în anul 1996, am fost admis la Facultatea de Geografie Universității de Stat din Tiraspol, dar de acum cu sediul în Chișinău. Am fost absolvent al acestei facultăți în anul 2001.
Prima zi de muncă
Mi-o amintesc extraordinar de bine, a fost ziua de 18 februarie anul 2002, când pentru prima dată am intrat în sălile de clasă din Instituția Publică Gimnaziu Bulboci, atunci încă era Școala Medie din satul Bulboci. Au fost niște emoții deosebite, cu toate că aveam deja o experiență nu mare, deoarece în anul V, la facultate, pe parcursul a două-trei luni de zile am citit orele de geografie la Liceul “Vasile Alexandri” din capitală.
Activitate
În IP Gimnaziul Bulboci am activat din 2002 până în anul 2011, dar am avut careva întreruperi în această perioadă. A urmat anul 2011-2019 cu două mandate în funcție de primar al comunei Bulboci, după care din nou o pauză, din 2019 până în noiembrie 2023, perioadă în care am activat în cadrul IP Gimnaziul Bulboci. Am activat în localitate și, respectiv, din noiembrie 2023 până în prezent, sunt primar al comunei Bulboci, la al treilea mandat.
Motivația de a deveni primar
Cea mai mare motivație și la primul mandat, și în prezent a fost dezvoltarea localităților, atât în raionul nostru cât și în general în republică. Făcând o comparație, de ce noi n-am putea să fim în rând cu localitatea X sau Y, dar rămânem cumva stagnați.
În primul rând, cea mai mare problemă sau cea mai mare doleanță a mea personală este să văd niște drumuri bune în localitatea mea. Și nu plecăm departe, pe teritoriul României, în comunele din Moldova de peste Prut. Ăsta ar fi un criteriu la care țin cel mai mult.
Și desigur, instituții publice bine amenajate, bine dotate, cu elevi mulți, cu copii în instituția preșcolară. Dar, în mare măsură aceste obiective nu depind doar de mine ca conducător al administrației publice locale, depind de mai mulți factori.
Pasiuni
În afară de activitatea pe care o fac, sunt foarte pasionat de sport, și anume jocul de volei, cel mai preferat gen de sport pe care îl practic până astăzi, și cea de-a doua pasiune este turismul.
Muzica preferată
Iubesc muzica moldovenească, sunt profund pasionat de Ansamblul Etno-folcloric “Plăieșii” și desigur de foarte mulți interpreți de muzică populară din republică precum Igor Cuciuc, Adriana Ochişanu, Ion Paladi.
Prietenia
Pentru mine prietenia înseamnă în primul rând sinceritate, un sprijin în orice situație. Adică și în situațiile de bucurie și în situațiile mai complicate. Aș vrea să zic că am mulți prieteni, dar totodată, aproape sufletului sunt un număr mai limitat.
La serviciu și acasă
În primul rând, aș putea spune că dacă în serviciu nu vreau să renunț niciodată, chiar dacă nu îmi reușește ceva, trece o perioadă de timp, încerc a doua, a treia oară, până nu obțin scopul final, în familie, se mai întâmplă uneori și mai renunț, adică mai cedez. În familie, mă conformez cu toată lumea.
Călătorii
Am fost peste hotarele Republicii Moldova, dar pe o perioadă scurtă, deplăsări mai mult necesare, nu pentru odihnă, dar vreau să vă zic că din tot ce am văzut, de frumusețea României am rămas impresionat. Chiar munții Făgăraș, zona Brașovului, adică ceea ce este frumos pe teritoriul României nu poate fi comparabil, Delta Dunării, recunoscută în întreaga lume. Aș vrea să zic că obiective turistice pe teritoriul României există o mulțime, mă rog, zonele de odihnă și agrement din Italia, Grecia, sigur că sunt binevinite, dar totuși rămân fidel la ceea ce este mai aproape de noi, ceea ce este într-un cuvânt al nostru, România.
Cea mai fericită zi din viață
Eu aș zice că ele au fost trei, n-aș vrea cumva să compar, dar cred că totuși nașterea primei fiice a fost cea mai deosebită, dar toate trei aceste zile au fost cele mai fericite zile din viața mea.
Cea mai tristă zi
Decesul părinților, în anul 2006 decesul tatălui, în 2017 decesul mamei, ambele zile m-au marcat negativ extraordinar de mult. Cred că pentru oricine aceste zile sunt cele mai triste din viață, pierderea cuiva foarte drag.
Mesaj pentru cititorii Ziarului Nostru
Stimați locuitorii ai municipiului, raionului Soroca și raioanelor învecinate unde este distribuit Ziarul Nostru, vă îndem cu cea mai mare sinceritate, vă îndem din suflet, citiți, abonați acest ziar, citiți-l de la prima filă până la ultima.