Copii din Soroca și raioanele vecine au participat la deschiderea Festivalului „Coliba albastră”

0
134

La Soroca a avut loc astăzi, 14 iunie, festivitatea de deschidere a Festivalului de teatru de amatori „Coliba albastră”, dedicată creației scriitorului Spiridon Vangheli. Evenimentul a avut loc în Palatul de Cultură din Soroca. Ghidați de directorul Teatrului ,,Veniamin Apostol”, Petre Popa, copiii s-au bucurat că au văzut aici banca lui Guguță, căciula tradițională sub care încăpea tot satul, dar și expoziții de carte, desene, obiecte de artizanat ale meșterilor populari și ale elevilor. Cei prezenți, împreună au cântat un “La mulți ani trăiască” tatălui lui Guguță, scriitorului Spiridon Vangheli, care astăzi sărbătorește vârsta de 92 de ani.

În debutul evenimentului cu un mesaj pentru cei mici, dar și pentru organizatorii evenimentului au venit autoritățile publice locale, vicepreședintele raionului Soroca, Iurie Tănase și viceprimarul municipiului, Anna Ojog.

Micuții de la instituțiile preșcolare din oraș au urcat pe scenă cu căciulile lui Guguță pe cap, iar ansamblul „Bujoreii”, condus de Tatiana RUDEI, a interpretat imnul festivalului. O atmosferă de sărbătoare au creat pe scenă cu horă, polcă și sârbă, copiii din Ansamblul „Nistrenii-Lăstăraşi”, coregraf – Nadejda GORPIN.

Pe scenă au mai evoluat formatiile artistice „Bravo-Star”, cond. L.&V.CEBAN; ansamblul de fluieriste „Lăcrămioara” şi orchestra de fanfară de copii din s. Donduşeni, cond. M. PETIC; studioul muzical de copii „Licurici”, de la Casa de cultură Floreşti, cond. I. PANFILI; studioul de teatru „Cortina” de la Teatrul „V.Apostol”, studioul de teatru ,„Arta Poeziei”, liceul „P. Rareş”, cond. P. POPA; grupul de teatru de la şcoala populară de artă, din mun. Botoşani, România, cond S. RĂILEANU; orchestra de fanfară a Colegiului de Artă „N. Botgros”, cond. S. VRABII; studioul „Media-Ton”, cond. R. ZABOLOTNÎI, duetul I. JANACHII și V. CARAJELEASCOV ş.a.

La ora 13.00, doritorii sunt așteptați la Teatrul “V.Apostol”, la Concursul trupelor de teatru, iar la ora
16.00 va avea loc festivitatea de premiere.
Intrare liberă

În următoarele zile doritorii pot urmări:
15 iunie, o. 14.00-Teatrul ,,V. Apostol”
Spectacolul „În cătuşele Siberiei”, în regia lui Al. Cozub
Biletele se vând la casa teatrului
16 iunie, ora 14.00 – Teatrul ,,V. Apostol”
Spectacolul ,„Lumea lui Guguță”

Biletele se vând la casa teatrului.

PUBLICITATE