Inspectorii de mediu din Rîșcani luptă cu pescuitului ilegal în perioada de prohibiție

0
25

În urma operațiunilor desfășurate, au fost depistate și ridicate 4 plase din monofilament, o unealtă interzisă pentru pescuit, cu o lungime totală de aproximativ 350 de metri.

Pescuitul în timpul perioadei de prohibiție este o practică ilegală și extrem de dăunătoare pentru ecosistemul acvatic și pentru conservarea resurselor piscicole.

Eforturile inspectorilor de a combate aceste activități ilegale sunt importante pentru protejarea mediului înconjurător și pentru asigurarea sustenabilității resurselor naturale.

Plasele din monofilament ridicate de către inspectorii de mediu reprezintă doar o mică parte din eforturile lor de a menține ordinea și de a aplica legea în domeniul protecției mediului.

Acțiunile lor decisive demonstrează determinarea lor de a proteja biodiversitatea și de a sancționa orice activitate care aduce prejudicii mediului înconjurător.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că este esențial ca astfel de acțiuni să fie continuate și intensificate în viitor, iar cei care încalcă legile și regulamentele privind protecția mediului să fie sancționați conform legii.

PUBLICITATE