Președinții raioanelor Soroca și Drochia au participat la lucrările Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru

0
55

La 10 mai, la Iași, au avut loc lucrările ședinței comune a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru și Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, în cadrul căreia s-au aprobat raportul de activitate pentru anul 2023, bilanțul și situațiile financiare pentru anul 2023, bugetul pentru anul 2024 și calendarul de activități/proiecte pentru acest an. La ședință au participat și președintele raionului Drochia, Vasile Cemortan și președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac.

Ședința a fost condusă de Costel Alexe, Președintele Consiliului Județean Iași și al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru.

Cu acest prilej, la această ședință au participat:

Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Senatului României

Adina Ioana Vălean, Comisar European

Rares Bogdan, Deputat în Parlamentul European

Ion Coşer, Consul General al Republicii Moldova la Iași

Alexandru Muraru, Deputat în Parlamentul României

Liviu Bratescu, Senator în Parlamentul României

Andrei Cazacu, Administrator Public al Județului Iași

Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași

Daniel Juravle, Viceprimar al Municipiului Iași

✓ Ioan Stoian, Apavital M.

Mesajele transmise de către oficialități au fost unanime despre necesitatea susținerii administrației publice locale din Republica Moldova de către România pentru a continua parcursul european, deoarece este soluția corectă pentru dezvoltare și prosperitate. România a fost alături de Republica Moldova atât prin acordarea fondurilor de la Guvernul României, cât și prin implicarea autorităților publice locale prin acordarea de finanțări pentru diverse proiecte în baza acordurilor de înfrățire/colaborare.

PUBLICITATE