2 hectare de vegetație uscată au ars ieri în apropierea satului Egoreni. Flăcările au fost stinse de salvatori

0
220

În amiaza zilei de ieri, 31 martie, pompierii au intervenit la lichidarea arderii de vegetație uscată în apropierea satului Egoreni, raionul Soroca. Focul se extindea rapid din cauza vântului, astfel fumul era vizibil atât din satul Egoreni, cât și din orașul Soroca. La fața locului au intervenit 6 colaboratori cu 2 autospeciale. În total au fost afectate 2 hectare de vegetatie uscată.

De la începutul anului 2024 pe teritoriul raionului Soroca au fost înregistrate 40 de intervenții ale pompierilor la stingerea arderii de vegetație uscată.

Reprezentanții DSE Soroca atenţionează populaţia să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor. În condiţii de temperaturi ridicate şi umeditate redusă, orice sursă de aprindere poate genera incendii. Persoanele care aleg să igienizeze gospodăriile, sînt rugate să nu lase nesupravegheate arderile resturilor menajere şi vegetaţiei uscate, pentru a evita extinderea incendiilor. Un pericol în acest sens, îl prezintă casele de locuit şi spaţiile forestiere aflate în nemijlocită apropiere. 

PUBLICITATE