Elevii Liceului „Ion Creangă” din Soroca, instruiți de salvatorii DSE

0
115

Astăzi, 21 martie, angajații SP ai DSE din municipiul Soroca au desfășurat lecții de instruire în domeniul prevenirii situațiilor excepționale cu elevii claselor VI-VIII din cadrul IP Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca.

Această activitate a avut ca scop informarea și educarea elevilor și cadrelor didactice despre modul în care să se comporte în situații de urgență sau de criză, cum ar fi cutremure, incendii sau inundații.

Specialiștii au prezentat elevilor și cadrelor didactice informații importante despre cum să-și protejeze viața și să-și reducă riscurile în cazurile de situații excepționale. De asemenea, au fost prezentate și modalități practice de intervenție în astfel de situații, cum ar fi acordarea primului ajutor sau evacuarea în siguranță.

Elevii au manifestat interes și au participat activ la lecțiile de instruire, fiind receptivi la informațiile prezentate de către specialiștii în domeniul protecției civile. De asemenea, aceștia au fost încurajați să împărtășească informațiile învățate cu colegii, părinții și alte persoane din comunitate, pentru a contribui la creșterea nivelului de conștientizare și pregătire în situații de urgență.

Astfel, prin implicarea activă a specialiștilor din cadrul Direcției Situațiilor Excepționale, elevii și cadrele didactice au fost pregătiți mai bine pentru a face față situațiilor neprevăzute și pentru a-și proteja viața și bunurile în caz de urgență.

În total au fost instruiți aproximativ 100 elevi și 8 cadre didactice.

PUBLICITATE