Deși primăvara abia și-a făcut loc în calendar, în agricultură nu este timp de odihnă sau răgaz. În gospodăria Mariei și a lui Tudor Darii din satul Chetrosu raionul Drochia, lucrul în seră a început încă în luna ianuarie. La moment, se pregătește răsadul de roșii, ardei, salată, varză și castraveți ca mai târziu acesta să ajungă în solarii.
Soții Maria și Tudor Darii cultivă doar legume ecologice, un certificat în acest sens au obținut încă în anul 2015. Fiecare plantă necesită o atenție sporită asemeni unui copil mic, precizează agricultoarea. Ardeii, spre exemplu, au nevoie de mai multă îngrijire ca roșiile.
Cu o experiență de circa 30 de ani în spate, fermierii organizează și diferite instruiri pentru doritorii de a porni o astfel de activitate. Principalul mesaj este faptul că aici, pe lângă o muncă enormă, în fiecare plantă mai este și multă dragoste, pentru că nu îți poate reuși nimic, atunci când nu pui suflet în ceea ce faci, susține Maria Darii.
În serele care se extind pe circa 40 de ari, familia Darii mai crește cartofi, ridiche, ceapă, iar mai nou, în două solarii și-au găsit loc și vița de vie și căpșunele. De cele mai multe ori, ideile de a planta ceva nou vine din necesitatea de a mări sortimentul de produse, dar mai ales din dorința nepoților de a gusta din fructe și pomușoare, atunci cînd vin de peste hotare în vacanță la bunei.
Pe lângă solarii familia mai crește în câmp deschis viță de vie, zmeură, mure, căpșuni, o adevărată bucurie pentru nepoți, dar și pentru alți copii care pot să guste din fructe direct din grădină. Datorită produselor calitative și ecologice, dar și a atitudinii față de fiecare cumpărător, familia Darii nu s-a confruntat niciodată cu lipsa clienților. La magazinul “Grădina Buneilor”, care se află în preajma serelor, cumpărătorii vin chiar și din Bălți și Chișinău pentru a cumpăra legume ecologice.