Oră ecologică în Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din Drochia

0
30

Inspectorii de mediu din Drochia au organizat o oră ecologică în clasa a IV-a a Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din orașul Drochia, cu tema „Influența factorilor de mediu asupra sănătății organismului uman”.

Această inițiativă a avut ca scop conștientizarea importanței mediului înconjurător asupra sănătății și promovarea unui stil de viață sănătos printre elevi și comunitatea lor.

În cadrul evenimentului, s-a pus accentul pe efectele poluării asupra sănătății umane, evidențiindu-se diversele perturbări pe care un mediu poluant le poate provoca. Inspectorii de mediu au discutat cu elevii despre factorii care contribuie la poluarea aerului, apei și solului, și au subliniat importanța acțiunilor de prevenire a poluării.

Părinții elevilor au fost invitați să participe la eveniment și să se implice activ în discuțiile despre protejarea mediului înconjurător.

Prin acest demers, s-a urmărit implicarea întregii comunități în promovarea valorilor ecologice și în educarea tinerilor cu privire la importanța conservării resurselor naturale.

Scopul principal al orei ecologice a fost de a sensibiliza elevii și comunitatea în ansamblu cu privire la necesitatea protejării mediului înconjurător și de a încuraja adoptarea unui comportament responsabil față de natură.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului subliniază că educația ecologică începe de la vârste fragede și este esențială pentru formarea unei conștiințe ecologice și a unui comportament sustenabil în rândul viitoarelor generații.

PUBLICITATE