Procurorii cer arest preventiv pentru angajatul Ocolului Silvic din Soroca, reținut pentru trafic de influență

0
288

Un angajat al Ocolului Silvic din Soroca, a fost reținut la 29.01.2024 de către ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA, într-un dosar de trafic de influență, aflat în conducerea Procuraturii mun.Bălți. Acesta ar fi promis să favorizeze un candidat la obținerea permisului de conducere prin influențarea membrilor comisiei de concurs.

Învinuitul ar fi pretins și primit 500 de euro de la o femeie în schimbul determinării unor angajați din cadrul Secției de Înmatriculare Transport și Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Soroca să favorizeze susținerea cu succes a probei practice de către candidat, iar ulterior să-i fie eliberat permisul de conducere auto pentru categoria “B”.

La 29.01.2024, procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți și ofițerii Direcției generale teritoriale Nord a CNA au desfășurat percheziții în automobilul și domiciliul învinuitului, iar în urma acțiunilor de urmărire penală acesta a fost reținut.  

Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Bălți, la 30.01.2024 au înaintat un demers către Judecătoria Bălți, sediul Central, cu privire la aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv față de învinuit pe un termen de 30 zile.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată, până când vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Sursa: procuratura.md

PUBLICITATE