Și în satul Dubna ziua poetului Mihai Eminescu a fost comemorată frumos

0
47

Bibliotecara Sochirca Tatiana a discutat din timp cu copiii din clasele primare de la școala primară-grădiniță, propunându-le să lectureze și memoreze versuri ale poetului Mihai Eminescu, să-și amintească melodiile pe versurile poetului. La fel a amenajat un panou cu fotografii, imagini, citate, articole oglindind viața și activitatea marelui poet.

Și în miez de iarnă, în fața celor prezenți, bibliotecara a vorbit succint despre viața și activitatea poetului. Copiii au recitat versurile „Revedere”,”Cu penetul ca sideful”,”La mijloc de codru des”,”Ce te legeni”. Au cântat melodiile „Somnoroase pasarele”,”Colinde,colinde” pe versurile poetului.

Învățătoarea Sochirca Valentina a povestit copiilor despre excursia în orașul Iași, la Teiul lui Eminescu și le-a recitat poezia proprie dedicată poetului „Lângă Teiul sfânt”.

Victorina propusă în final a stârnit entuziasmul copiilor. Fiecare dorea să se manifeste, să răspundă la întrebări și să dovedească că au fost atenți și au însușit tema bine.

În luarea sa de cuvânt d-na Moscalu Valentina, directoarea școlii a menționat că opera eminesciană e lecturată și memorată cu drag de copii. Valorile abordate în poezie- copilăria, natură, patria, neamul, dragostea sunt foarte aproape de copii și înțelese.

Ideea bibliotecarei de a sădi la primăvară în parcul central un tei în cinstea poetului, a plăcut tuturor și a fost acceptată de toți cei prezenți.

Valentina Sochirca

PUBLICITATE