INSPECTORII DE MEDIU DIN DROCHIA CONTRACAREAZĂ TĂIERILE ILEGALE ȘI FOLOSIREA NEAUTORIZATĂ A TERENURILOR DIN FONDUL FORESTIER PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR DOMESTICE

0
54

În urma unei razii de combatere a tăierilor ilegale în pădurile din localitatea Maramonovca, inspectorii de mediu din Drochia au descoperit și un alt tip de încălcare a legislației privind protecția mediului. Un sector de pădure a fost utilizat neautorizat pentru creșterea animalelor domestice, punând în pericol ecosistemul fragil al zonei. 

Această descoperire a avut loc în cadrul unei razi desfășurate de inspectori, care vizează protejarea resurselor naturale și sancționarea celor care încalcă legile de mediu. În conformitate cu prevederile Codului Contravențional al Republicii Moldova, făptașii au fost sancționați cu un proces-verbal pentru contravenție, conform articolului 134. 

Prejudiciul cauzat mediului de folosirea neautorizată a terenurilor din fondul forestier pentru creșterea animalelor domestice a fost estimat la suma de 2880 de lei. Cu toate acestea, funcționarii au luat măsuri și au impus și restabilirea terenului la starea sa inițială, pentru a minimiza impactul negativ asupra mediului înconjurător. 

Inspectoratul pentru Protecția Mediu subliniază importanța eforturilor continue de protejare a pădurilor și de prevenire a activităților ilegale care dăunează ecosistemului și biodiversității. Astfel de operațiuni de utilizare neautorizată a terenurilor forestiere vor continua și în viitor, cu scopul de a menține echilibrul natural și de a asigura un mediu sănătos pentru generațiile viitoare. Respectarea legilor de mediu și conștientizarea asupra importanței protejării naturii și a resurselor sale reprezintă responsabilitatea fiecărui cetățean. Numai prin eforturi comune și respectarea legislației putem asigura conservarea mediului înconjurător pentru viitorul nostru.

PUBLICITATE