Tineri din Soroca, în vizită la sediul Delegației Uniunii Europene

0
56

Trei tineri din Soroca au discutat cu Ambasadorul UE în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, au aflat din prima sursă cum arată agenda diplomatului, au făcut schimb de idei și au adresat întrebări. Alături de un grup de tineri din Ungheni, elevii soroceni Eduard Petrov, elev al Liceului „Petru Rareș”, Cezar Tofan și Alexandra Cojocaru, elevii Liceului „Constantin Stere” au vizitat sediul Delegației Uniunii Europene la Chișinău, însoțiți de către coordonatorul euro-clubului Stere, Soroca, Stela Tagadiuc.

Ambasadorul Uniunii Europene, Jānis Mažeiks, a aflat de la ei ce îi interesează, cum își văd viitorul la ei acasă, cât de mult își doresc să se implice în procesul de luare al deciziilor și să contribuie la integrarea europeană a Republicii Moldova. Tinerii au rămas impresionați de vizită și de discuțiile pe care le-au avut.

Suntem cei ce creăm viitorul și ținta ce va include Moldova în UE. În urma acestei vizite la delegația UE din Chișinău, am rămas impresionată și motivată, de a rămâne aici, în țara mea natală și de a lupta pentru viitorul meleagului nostru. La fel sunt recunoscătoare ambasadorului, Jānis Mažeiks pentru răspunsul la întrebările particulare adresate la ședință”, -a specificat Alexandra Cojocaru.

Pentru mine a fost o surpriză plăcută apariția posibilității de a veni la Europe Cafè.

Desigur ca am avut așteptări mari mergând într-un tur al centrului Uniunii Europene, si ele s-au adeverit cu brio. Toate informațiile noi acumulate aici, despre particularitățile modului de lucru a acestui centru, scopuri si motive, cu siguranță îmi oferă oportunități si viziuni noi spre viața. Și, așadar, datorită stăruinței membrilor Europe Cafè, vin acasă cu impresii bune si amintiri de neuitat, cât despre oamenii întâlniți atât și despre locurile vizitate!”, – a menționat Eduard Petrov.

Pe parcursul excursiei am observat cât este de important să fii un diplomat în cadrul Uniunii Europene. Domnul Janis Mazeiks a fost foarte amabil și ne-a acordat o mare parte din timpul său pentru a ne răspunde la toate întrebarile noastre. În final sunt foarte fericit că am avut parte de această excursie”, – a precizat Cezar Tofan.

Pentru întrebările acordate  tinerii au fost premiați.

PUBLICITATE