Schemă infracțională de introducere a drogurilor în penitenciar, destructurată de polițiști și procurori

0
90

Ofițerii Direcției „Nord” a INI, cu suportul polițiștilor din Soroca și ai Direcției de patrulare Nord, în conlucrare cu procurorii PCCOCS,oficiul „Nord”,au destructurat o schemă infracțională de introducere a drogurilor în penitenciar prin metoda aruncării peste gard sau acoperiș.  

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, polițiștii au identificat mai multe persoane implicate în schemă, unele dintre ele fiind  deținuți ai Penitenciarului nr. 6 Soroca.

Din octombrie până în prezent au fost documentate șapte cazuri de transmitere în acest penitenciar a drogurilor prin metoda aruncării peste gard sau  acoperiș, acestea fiind preluate de către deținuți.

La 26 aprilie, polițiștii au reținut în flagrant doi bărbați de 29 de ani, în timp ce urmau să transmită drogurile în penitenciar prin metoda respectivă.

Suspecții sunt originari din Bălți, anterior judecați. La ei oamenii legii au depistat 2 bile cu hașiș, o bandă adezivă, precum și două telefoane mobile, prin intermediul cărora țineau legătura telefonică cu un deținut din Penitenciarul nr. 6 Soroca, care ar fi  supraveghetor al unui sector din penitenciar.

Ulterior, la 27 aprilie angajații Penitenciarului nr. 6 Soroca au descins cu percheziții la deținutul  de 33 de ani, care urma să preia drogurile.

La acesta a fost depistată și ridicată o cartelă SIM și o seringă cu o substanță incoloră pe care reușise să o verse.

De asemenea, acesta a opus rezistență fizică angajaților penitenciarului, fiind stabilit ulterior faptul că este drogat.

În acest caz au fost pornite două cauze penale pentru transmiterea ilegală a unor obiecte sau substanţe interzise persoanelor deţinute în instituţiile penitenciare și  circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor  sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.  Suspecții  au fost reținuți pentru 72 de ore.

Polițiștii întreprind în continuare și alte acțiuni de urmărire penală pentru  stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate. 

PUBLICITATE