Cum să calmezi tusea cu ajutorul remediilor naturale?

0
122
Foto: fares.ro

Tusea este de două feluri: tuse productivă sau tuse seacă.

  • Tusea productivă poate fi provocată de inflamația și infecția ce se răspândesc la căile respiratorii inferioare, declanșând producția de mucus și expectorația (tuse pentru eliminarea mucusului). Pe de altă parte, tusea seacă nu are nicio funcție în ceea ce privește eliminarea mucusului și poate duce la somn agitat și epuizare.1
  • Simptomele tusei pot fi diminuate cu ajutorul remediilor disponibile acasă și/sau medicamentelor pentru tuse eliberate fără rețetă și al produselor naturiste. Reține, cel mai bine este să discuți cu medicul sau farmacistul înainte de a trata un copil mic sau o persoană vulnerabilă, dat fiind că unele tratamente nu sunt adecvate pentru aceste grupe de vârstă și pot interacționa cu alte medicamente pe care aceste persoane le pot lua concomitent.

De ce tușim?

Tusea este un mecanism de apărare natural și necesar – și cel mai frecvent involuntar – ce contribuie la eliminarea particulelor străine (precum alimente sau substanțe iritante) sau a mucusului din căile respiratorii. Dar, dacă devine excesivă, poate fi deranjantă și poate afecta calitatea vieții.1

9 remedii naturale pentru tuse

Iată o listă completă cu ceea ce poți face pentru tine ca să îți diminuezi simptomele de tuse:

  1. Consumă multe lichide. Pe lângă faptul că lichidele îți mențin nivelul de hidratare, acestea subțiază mucusul și facilitează eliminarea acestuia prin tuse.
  2. Gargara cu apă sărată poate ajuta la desprinderea mucusului gros, diminuând nevoia de a tuși.
  3. Un duș fierbinte produce în general suficient abur pentru a contribui la dislocarea flegmei acumulate în piept, iar efectul umidificator poate fi benefic pentru căile nazale.
  4. Nu fuma; încearcă să eviți fumatul pasiv.
  5. Înghite o linguriță de miere din când în când. Mierea îți face oricum bine, și Organizația Mondială a Sănătății declară că mierea poate calma durerile din gât și poate fi recomandată pentru a ameliora tusea copiilor. Mierea nu trebuie consumată de copii mai mici de 12 luni.
  6. Ceaiurile din plante și ceaiul de ghimbir calmează durerile din gât.
  7. S-a demonstrat că alimentele picante ce conțin capsaicină, precum piperul cayenne sau ardeii iuți, ameliorează temporar simptomele tusei.
  8. Uleiul de eucalipt, folosit ca vaporizator, poate ajuta la dislocarea mucusului și eliberarea nasului, ceea ce ar putea diminua iritarea la nivelul gâtului.
  9. Dacă tu sau un membru al familiei tale tușești din cauza alergiei la păr de animale, praf sau polen, organizează o curățenie generală a casei. De asemenea, dacă ești sensibil la parfumuri și parfumantele din detergenți și odorizante, oprește utilizarea acestora o perioadă, cel puțin până la ameliorarea tusei. Sursa: thera-tuss.ro
PUBLICITATE