„Ziua Agricultorului” a fost marcată la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca

0
151

În IP CTAS a fost marcată Ziua Agricultorului. Tradițional, în ultima duminică a lunii noiembrie este sărbătorită Ziua Lucrătorului din Agricultură și Industria Prelucrătoare. Sărbătoarea a fost marcată, într-un mod special, în IP Colegiul Tehnic Agricol din Soroca. Întrucât instituția pregătește, mai bine de un veac, specialiști pentru sectorul agrar, această sărbătoare este una importantă și pentru viitorii agricultori.

Printr-un program artistic elevii, ghidați de diriginta gr. TA 4/1, Marina Slutu, au adus un omagiu plugarului, slăvind munca acestuia: s-a cântat, s-au recitat poezii și s-a dansat, realizându-se și un frumos parteneriat cu elevii de la Colegiul de Arte din Soroca. Printre invitați s-a numărat și producătorul agricol Victor Solovei, absolventul colegiului, care nu doar i-a felicitat pe cei prezenți cu prilejul sărbătorii, dar le-a vorbit elevilor despre avantajele profesiei pe care și-au ales-o.

În mesajul său de felicitare, directorul IP CTAS, Constantin Nesterenco, a menționat importanța instituției în pregătirea specialiștilor și le-a dorit mult succes atât elevilor cât și profesorilor. Directorul a înmânat mai multe diplome angajaților colegiului cu ocazia sărbătorii, dintre care două diplome din partea MAIA. La fel și directorul a primit diplomă din partea ministerului, în semn de apreciere pentru munca depusă. Activitatea dedicată Zilei Agricultorului face parte din Planul secției „Educație”.

PUBLICITATE