Vânătoare cu încălcări la Drochia

0
137

La Inspecția pentru Protecția Mediului Drochia a parvenit o sesizare din partea grupului de vânători din localitatea Șuri, raionul Drochia, pe faptul că 6 persoane, au efectuat partida de vînătoare de fazani pe teritoriul ce aparține colectivului de vînători din localitatea Șuri, fiind încălcate prevederile actelor normative privind folosirea și protecția fondului cinegetic, vînatul și alte feluri de folosire a resurselor cinegetice prevăzute de art. 128 alin.(1) Cod contravențional.

Pentru situația creată toți făptașii s-a ales cu sancțiune sub formă de amendă, președintele Asociției de vânători din localitatea Chetrosu,- 6000 lei, conducătorul de echipă a sectorului 15/02 al Asociației de vânători din aceiași localitate – 6000 lei, alți patru membrii Asociației de vânători – 600 lei fiecare.

În sarcina subdiviziunilor teritoriale ale Inspectoratului pentru Protecția Mediului, Societății vânătorilor și pescarilor din Republica Moldova, Ministerul Apărării, administrația publică locală de nivelul întâi să înștiințeze organul de Poliție raional/municipal, despre ziua, locul și numărul de colective de vânători, participanți la vânătoare.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului recomandă

Participanții la vânătoare să respecte cu strictețe regulile de comportament și de securitate în timpul aflării la vânătoare de port și folosire a armei în corespundere cu prevederile legii 130/2012 cu privire la, Regimul armelor și munițiilor cu destinație civilă”.

PUBLICITATE