MOTO-UL MEU SUNĂ ASTFEL: „TRĂIEȘTE CLIPA!”

0
161

Întotdeauna am manifestat un interes aparte față de tinerii, care posedă calități inedite, sunt responsabili, ambițioși, fiind înzestrați cu talent, ce-i definește cu desăvârșire. Așa am avut fericirea s-o cunosc pe Adriela Bejenari, o tânără cu har de la Dumnezeu, cu o voce irepetabilă, timidă, modestă, cu suflet frumos, ce emană bunătate. Pe lângă faptul, că este și o elevă sârguincioasă, reușește să acorde timpul necesar și pasiunilor sale, fiind membru al ansamblului de chitariști „Punctul pe I”, participând la diverse concursuri, festivaluri, organizate, atât la nivel raional, cât și republican. Mai mult ca atât, Adriela este un activ promotor al muzicii folk, susținând concerte în fața sutelor de spectatori din țară și de peste hotare. O domnișoară frumoasă la chip și la suflet, care la vârsta atât de tânără, a reușit să cucerească inimi, fata, care merită toată admirația și recunoștința și care este un model al perseverenței, talentului și onestității pentru mulți tineri. Cum le reușește pe toate, am decis, ca ar fi mai bine să aflu acest lucru din prima sursă. În acest sens, nu am ezitat de a susține un interviu cu promițătoarea interpretă:

  • Ce înseamnă pentru tine locul de baștină și familia ta?
  • Baștina – locul unde e mama, tata, sora, cei dragi, unde aerul se respiră altfel, unde cerul e cel mai albastru și soarele e cel mai puternic, unde totul „miroase” a copilărie, unde mă încarc cu energie și liniște sufletească, cât pentru o sută, unde iubesc și sunt iubită, unde mă simt EU. Familia reprezintă cadoul cel mai de preț pe care mi l-a oferit viața, salvarea, sprijinul, alinarea, izvorul de energie și motivație.
  • Știm, că în afara orelor de curs, faci muzică folk, ești membrul Formației de chitariști „Punctul pe I”. Cine (sau ce) te-a motivat să dai predilecție acestui gen de muzică? De ce anume muzica folk?
  • Folk-ul mi-a fost implantat în suflet de domnul Vitalie Bîrgău, profesorul meu și conducătorul formației. Am descoperit în acest gen de muzică un refugiu, grație frumuseții, căldurii, simplității și varietății de sentimente exprimate.
  • La ce vârstă ai început să cânți?
  • Cânt de mică, iar pasiunea pentru muzică s-a perpetuat, prinzând contur la vârsta de 9 ani, când am devenit discipolă a Școlii de Muzică pentru copii din or. Drochia.
  • Știm, că te bucuri de un succes irevocabil ca tânără interpretă de muzică folk, nu numai în Moldova, dar și România. Ai adus acasă multe locuri de frunte și nominații. Ne poți mărturisi povestea ta de succes?
  • La început au fost concursurile raionale, care au însemnat primii pași, pe alocuri mai stângaci, dar care m-au motivat să aspir spre culmi înalte. Apoi, am participat și la concursuri naționale, care m-au ajutat să-mi îmbunătățesc capacitățile interpretative și atitudinea scenică, menționez, în acest sens Festivalul-Concurs „Folk’n Chișinău”. Experiența dobândită mi-a servit drept stimul pentru a participa în cadrul concursurilor și Festivalurilor Internaționale din România, precum: „Mai cu Folk” (Vaslui), „Tabăra Folk Calafat”, „Poarta Sărutului” (Târgu-Jiu). Rezultatele obținute sunt rodul muncii asidue și efortului zilnic depus. Grație profesorului Vitalie Bîrgău și Danei Florian, interpretă de muzică folk din România, cu care am legat o frumoasă prietenie, am reușit să realizez lucruri frumoase și să întâlnesc oameni de valoare.
  • Care e tematica pieselor, pe care le ai în repertoriu și dacă ai piese proprii?
  • Interpretez piese patriotice, de dragoste față de valori naționale, de țară, de mamă, de persoana iubită, de viață, de casa părintească. Palmaresul s-a lărgit de curând cu două piese proprii – „Săptămâna” pe versurile lui Petre Popa și „Fugi”, pe versurile Veronicăi Micle.
  • Ce te-a inspirat să scrii muzică?
  • Calea spre lumea compoziției mi-a fost deschisă de evenimentele culturale, la care am participat și oamenii de artă, pe care i-am cunoscut în cadrul acestora. Inspirația s-a născut din sentimente puternice, trăiri intense, stări și emoții simțite cu toată ființa.
  • După absolvirea liceului te-ai gândit să continui studiile în domeniul muzicii? Dacă da, unde?
  • Nu pot oferi un răspuns cert în privința domeniului de activitate pe care îl voi studia, dar simt că chitara îmi va fi mereu alături și voi continua să promovez valorile autentice și muzica folk.
  • Cine din familie te-a susținut și te-a motivat să perseverezi în frumoasa vocație?
  • Părinții mi-au oferit suportul și sfaturile de care am avut nevoie, mi-au fost alături în orice pornire și aspirație, m-au însoțit peste tot, m-au încurajat când nu-mi reușea și au depus un efort colosal în dezvoltarea mea.
  • Ce mesaj ai dori să adresezi semenilor tăi, pentru a-i sensibiliza în promovarea muzicii folk?
  • I-aș îndemna să se regăsească în ceea ce audiază/ cântă, să studieze minuțios mesajul și să-l treacă prin ei, pentru că astfel vor reuși să descopere splendoarea și magia acestui gen de muzică.
  • Știm că ai o surioară mai mică. Cum crezi, ești pentru ea un model, or și-ar dori și ea să fie interpretă?
  • Activitatea mea muzicală a servit drept imbold pentru surioara mea Maria-Simona, pentru a păși în lumea muzicii, căci, de curând practică vioara. Ne visăm, deja, două interprete, cântând în duet pe scene mari.
  • Ce înseamnă pentru tine chitara și care e motto-ul vieții tale?
  • Chitara este pasiunea, cea mai bună amică a mea și doza zilnică de motivație. Motto-ul meu sună astfel: „Trăiește clipa!”.
  • Mulțumesc, Adriela, pentru gândurile frumoase! Acum am înțeles cu adevărat, că ești o persoană fericită, căci tu nu visezi la cum arată succesul, dar, trezindu-te în fiecare dimineață, faci să se întâmple acest succes! Îți doresc din toată inima să-ți trăiești clipa din plin, că o trăiești frumos!
    Autor: Andra Donici, eleva clasei a VII-a, LT „Ștefan cel Mare”, membrul HAB-ului Tinerilor Scriitori și Jurnaliști, Centrul de Creație a Copiilor Drochia
PUBLICITATE