Cristina Prisăcaru-Ilieș este noul director al Liceului „Petru Rareș” din Soroca

0
745

    Liceul Teoretic „Petru Rareș” din municipiul Soroca are un nou conducător. Astăzi, 25 octombrie, a avut loc cea de-a treia și a patra etapă a concursului de ocupare a funcției de director a instituției.  La concurs au participat două candidate, Oxana Idricean, care este cadru didactic în liceu, șefa Serviciului de Asistență Psiho-Pedagogică a Direcției Învățământ și Cristina Prisăcaru-Ilieș, profesoară și director adjunct al LT ”Petru Rareș”.

În rezultatul celor patru etape, câștigătoarea concursului a fost desemnată doamna Cristina Prisăcaru-Ilieș.

  • Am avut emoții. Până la urmă emoțiile ne fac să fim vii, aceasta este starea pe care o trăiește omul atunci când se avântă într-un concurs. Decizia de a participa la acest concurs a fost înrădăcinată în responsabilitate, am încercat să fac față lucrurilor și să promovez și ideile care le are colectivul profesoral, pentru că susținerea colectivului m-a făcut să fiu ceea ce sunt și să particip la acest concurs. Activând ca director adjunct pe educație din 2013, desigur că știu și cunosc toate momentele care necesită a fi rezolvate, reactualizate, reabilitate. Vorbim despre calitatea în educație, despre rezultatele la examenele terminale, vorbim despre reabilitarea sălii de sport în vederea creării condițiilor standardelor de calitate, din perspectiva școlii prietenoase copilului, mai vorbim despre reabilitarea sistemului de canalizare, pentru că în urma implimentării proiectului “Reforma Învățământului în Moldova”, este nevoie și de un sistem de canalizare exterior foarte bun, bine amenajat și racordat la toate cerințele și necesitățile. Îi mulțumesc doamnei Oxana Idricean pentru concurență, am simțit că am avut și mai multă responsabilitate în elaborarea acestui plan de dezvoltare, – a specificat Cristina Prisăcaru-Ilieș, câștigătoarea concursului pentru funcția de director a LT ”Petru Rareș”.

Comisia de concurs a ținut cont de mai multe criterii de evaluare, precum, studii, perfecționare, grad didactic sau managerial, experiența profesională și prezentarea proiectului planului de dezvoltare a instituției.

  • La prima etapă au fost acceptate ambele participante și la etapa a doua, testarea la CTICE, doamna Prisacaru a primit 5 puncte și doamna Idricean a primit 3 puncte. Respectiv la etapa a treia, care a fost evaluarea CV-ului s-a văzut o discrepanță. La ultima etapă concurentele au prezentat  planul de dezvoltare instituțională pentru următorii 5 ani. În final, doamna Idricean a avut 11,2 puncte și doamna Prisăcaru-Ilieș a obținut 13,7 puncte.  Am asigurat o întrecere echitabilă, am jurat corect și avem și un câștigător, – a menționat Elena Prodan, șef adjunct, Direcția Învățământ Soroca.

În următoarea perioadă va avea loc și concursul pentru funcția de director a LT “Ion Creangă” din municipiul Soroca.

Cristina Topală

PUBLICITATE