Ansamblul ” Busuioc ” a lansat primul CD

0
240

Recent a avut loc un eveniment important pentru viața Ansamblului „Busuioc”. A fost lansat primul disc întitulat „Busuioc floare de dor”.  Albumul conține 12 cântece folclorice autentice din zona nordului. Spectacolul de lansare a avut loc în incinta Muzeul Drochia.

Întregul eveniment a fost organizat, în parteneriat cu Consiliul Raional Drochia, Direcția Cultură Drochia în frunte cu șefa direcției Cristina Turcanu.  

În cadrul evenimentului de lansare, ansamblul ” Busuioc ” a fost susținut de instrumentiștii Victor Cemortan, Vitalie Țurcanu, Alexandru Morari, Vasile Cebotari, Vasile Rusu și moderatoarea Rodica Lozovan.

Direcția Cultură Drochia  aduce mulțumiri și cuvinte de recunoștință, membrilor Ansamblului „Busuioc” alături de conducătoarea, Galina Pavalencu, pentru munca care o depun zi de zi.

Membrii Ansamblului „Busuioc”: Lucia Rotaru, Iacob Marcu, Rodica Ojovan, Aurica Tamazlîcari, Lidia Gutium, Ion Fatu, Silvia Reșetnic, Oleg Roman, Elena Filip, Lilia Șavga, Nina Gherman, Maria Tizu, Andrei Grosu, Rodica Postovan și Capitolina Stati – Zaporojan.

Ansamblul ”Busuioc” este o perlă nestemată în cununa tezaurului folcloric, care se află în topul colectivelor model din republică. Colectivul unește voci deosebite, iubitori de folclor, oameni îndrăgostiți de frumos!

PUBLICITATE