Ministerul Educației și Cercetării organizează Săptămâna Europeană a Sportului în Republica Moldova, ediția 2022

0
12

În perioada 23-30 septembrie 2022, sub egida Ministerului Educației și Cercetării, pe întreg teritoriul Republicii Moldova se va desfășura Săptămâna Europeană a Sportului. Genericul acestei mișcări sportive, care reunește milioane de amatori ai unui stil de viață activ din peste 40 de țări, rămâne a fi și în acest an #BeActive.

În Republica Moldova Săptămâna Europeană a Sportului se organizează începând cu anul 2018. Timp de o săptămână au loc numeroase acțiuni sportive care au drept scop promovarea valențelor unui mod activ și sănătos de viață în rândul cetățenilor, precum și motivarea elevilor și sportivilor să practice sistematic exercițiul fizic.

Deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Săptămânii Europene a Sportului va avea loc sâmbătă, 24 septembrie 2022, la ora 09:30, în parcul Valea Trandafirilor din municipiul Chișinău.

În aceeași zi, pe stadionul ,,Dinamo” din mun. Chișinău va avea loc Super Cupa la Oină, iar pe stadionul de rugby din or. Ialoveni se va desfășura Cupa Moldovei la Rugby-7 (juniori).

Totodată, în perioada 23–24 septembrie 2022 va avea loc Cupa Deschisă la Taekwondo WT în comuna Stăuceni, în perioada 24–25 septembrie în mun. Chișinău – Campionatul deschis la Motocross pe traseul moto ,,Schinoasa”, în perioada 23 – 25 septembrie -Turneul Internațional la Polo pe Apă ,,A. Baltramovici” la Bazinul de Polo pe Apă din mun. Chișinău (str. Miron Costin 24/1).

Săptămâna Europeană a Sportului este un program al Uniunii Europene, care a demarat în 2015, având ca scop promovarea sportului şi activităţii fizice şi se adresează tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, mediul social sau nivelul de pregătire fizică.

PUBLICITATE