LA FLOREȘTI A FOST INAUGURATĂ NOUA SALĂ DE LUPTE GRECO-ROMANE

0
76

Circa 130 de elevi ai Școlii sportive din Florești vor putea de acum încolo să-și desfășoare antrenamentele într-o sală modernă de lupte greco-romane. La inaugurarea noii săli au participat autorități, elevi și părinți. Totodată edificiul a fost sfințit. Atât elevii cât și antrenorii spun că au așteptat cu nerăbdare să înceapă antrenamentele în sală nouă.

Sala de lupte este una modernă cu condiții bune de antrenament, susține antrenorul de lupte greco-romane, Iurii Bogdan, cel care a pus bazele acestui gen de sport la Florești.

În pofida faptului că nu au avut condiţii pentru antrenamente, acestea fiind petrecute într-o sală de 5 pe 9 metri, elevii care s-au antrenat aici au ajuns la performanțe de invidiat și astăzi sunt campioni europeni și mondiali, precum Victor Ciobanu, campion mondial și european la lupte greco-romane și Donior Islamov, campion mondial între studenți.

Acum patru ani, cînd s-a inițiat proiectul de modernizare a Şcolii Sportive din Floreşti, acesta a fost promovat de ex-deputatul, Eugeniu Nichiforciuc, fost elev al secției de lupte greco-romane din Floreşti. În cadrul evenimentului ex-deputatul a venit cu propunerea ca sala de lupte să poarte numele antrenorului Iurii Bogdan. Autoritățile speră că odată cu deschiderea noii săli de lupte, performanțele elevilor şcolii sportive vor spori și mai mult.

  • Consiliul raional a contribuit la cazangerie cu trei sute de mii, 70 de mii au fost oferite pentru amenajare și mai urmează să alocăm pentru amenajarea teritoriului adiacent. Sunt bucuroși și copiii și antrenorii, sperăm să avem și campioni europeni și mondiali, care vor ieși din această sală, – a spus Ștefan Paniș, președintele raionului Florești.

În afară de sală, edificiul mai cuprinde un antreu, cabinet metodic, un cabinet medical, biroul antrenorilor, vestiare pentru băieți și fete și bloc sanitar.

  • La 1 septembrie am angajat încă doi antrenori tineri și avem în total patru antrenori, iar copiii avem 130 la număr. Sala ne permite să avem un număr mai mare atât de antrenori cât și de copii, până acum activa un singur antrenor, Iurie Bogdan, care avea 40 de copii, – a precizat Raisa Bogdan, director Școala Sportivă pentru Copii și Juniori Florești, lucrător emerit.

Pentru construcția sălii de lupte din orașul Florești au fost alocate circa 8 milioane 400 mii lei. Aceasta va permite desfășurarea turneelor republicane și internaționale.

PUBLICITATE