Siguranța copiilor prioritatea Poliției

0
28

#Poliţiştii din Florești în comun cu partenerii Automobil Club din Moldova au desfăşurat activităţi preventiv-informative, în instituțiile de învățământ din orașul Florești cu caracter complex, pe diverse domenii de prevenire, precum: protejarea patrimoniului, delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor, prevenirea consumului de droguri, siguranţa pe internet, victimizarea sexuală şi violenţa domestică, violenţa şcolară, abandon şcolar.

#Totodată, elevii au făcut cunoștință și cu regulile de bază a siguranței rutiere (indicatoare, scăunel auto, centura de siguranță, reguli de circulație a pietonilor, bicicliștilor).

Polițiștii au venit #repetat cu recomandări utile pentru micii pietoni!

-traversaţi drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce v-aţi asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul;

-pe vreme rea sau întuneric, pentru a fi vizibili purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante;

-nu stați pe partea carosabilă a drumului dar în stații sau pe spațiile destinate pietonilor;

-nu traversați strada în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

La finele evenimentului, copiilor le-au fost repartizate accesorii reflectorizante oferite de partenerii #AutomobilClubMoldova.

PUBLICITATE