Mai multă siguranță pentru elevii din Climăuți

0
25

În contextul desfășurării campaniei „Școală+Poliție=Siguranță”, polițiștii din Dondușeni în comun cu partenerii Automobil Club din Moldova continuă să desfășoare ore de informare cu elevii.

Astfel, elevilor le-au fost aduse la cunoștință aspecte a comportamentului rutier, copiii au fost informați despre regulile de siguranță, atât despre siguranța personală cât şi în traficul rutier. Copiii s-au dovedit a fi foarte receptivi la lucurile care le-au fost explicate de polițiști și împreună au abordat diverse teme privind obiectivele de bază a regulilor de circulație rutieră şi întru evitarea situațiilor de risc cu implicarea acestora.

Totodată, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Dondușeni în comun Cspt Speranța Tinerilor Dondușeni și în parteneriat cu UN Women Moldova, au desfășurat activități cu scopul prevenirii și combaterii manifestărilor violente, a formelor de #bullying, precum și crearea unui comportament adecvat în cazul unor situații de urgență, la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din localitatea Climăuți.

Pentru prevenirea fenomenului de #bullying, polițiștii din Dondușeni vă recomandă:

✅evită cuvintele jignitoare și nu încerca să te răzbuni;

✅pentru a evita un conflict mai mare, alege să nu răspunzi provocărilor;

✅analizează comportamentul celor din preajma ta și nu-ți petrece timpul cu persoanele violente;

✅poartă-te respectuos cu oamenii, fii politicos și prezintă-ți părerile cu calm.

PUBLICITATE