A plecat de lângă ea din dragoste, dar nu i-a spus adio

0
360

„Am plecat de lângă tine, fiind convins că o să te pui serios pe slăbit şi n-am greşit. Crede-mă, am făcut-o din dragoste pentru tine.”

Părinţii lui Lucian s-au despărţit la trei ani şi jumătate după ce s-a născut el. Paulina (mama) începuse să se îngraşe peste măsură şi Alexei (tatăl) n-a mai putut-o suporta. A tot făcut haz pe seama kilogramelor ei până când într-o zi a părăsit-o, spunându-i pe şleau că nu se mai simte atras de ea, că i se face greaţă atunci când o vede goală în pat.

O nepotolită poftă de mâncare pusese stăpânire pe ea

Până la naştere Paulina fusese o femeie suplă cu toate formele ca la carte. La înălţimea de 1m 65cm cântărea 53 de kilograme. Dar în trei ani şi jumătate ajunsese la peste 80 de kilograme. Totul a început odată cu alăptarea micuţului. Mânca şi ziua, şi noaptea ca să aibă lapte îndeajuns pentru sugar. Iar pofta, cum spune o vorbă, vine mâncând. Pe neobservate Paulina a devenit roaba stomacului. Pusese stăpânire pe ea o nepotolită poftă de mâncare. Îi plăcea şi-i place să gătească gustos. Ştie o mulţime de reţete culinare din care prepara şi prepară inspirat tot felul de bunătăţi. Zice că nu mânca mult, dar mânca cu poftă. Îi părea o glumă, când soţul îi recomanda să se plimbe doar pe timp de noapte ca să nu sperie lumea, sau când îi zicea că atunci când păşeşte prin casă parcă merge tancul. Dar când a văzut că nu mai încape pe uşă şi când s-a uitat la încreţiturile dezgustătoare de pe burtă care atârnau ca la buldog, la coapsele mari şi rotunde, la fundul masiv, a început să-şi stăpânească poftele. Însă ajunsese prea departe, era târziu, Alexei n-o mai putea iubi. Cum vă spuneam, i-a spus verde-n ochi ce a avut de spus şi a plecat fără să-i lase vreo adresă. Ştia el ce ştia.

Uşor aduni kilograme, greu le dai jos

Colac peste pupăză, nu era de ajuns durerea despărţirii, au mai început s-o doară şi picioarele şi inima. Medicul i-a spus că dacă nu dă jos măcar o parte din kilogramele în plus ar putea avea mari probleme de sănătate. Speriată, Paulina a început cura de slăbire cu o dietă recomandată de medic, care a dat unele rezultate la început, dar peste un timp oarecare greutatea a revenit din nou. Renunţase la produse grase, prăjite, mâncarea pe noapte. A încercat ceaiurile de slăbit, care de asemenea nu au dat rezultat. Apoi, cât de greu îi era, făceasă gimnastică, mergea la masaj, îşi înfăşura strâns abdomenul, făcea plimbări câte 30-40 minute de două ori pe zi. Mânca tot mai puţin, iar în loc de cină, lua un coctail de proteine. În câteva luni a dat câteva kilograme jos. Îşi călise voinţa. Lui Lucian îi prepara tot felul de supe gustoase, pârjoale, brânzoaice, pilafuri din care doar gusta şi nu mai înfuleca cu pofta ca mai înainte. Dar nici dietele, nici pastilele, nici sportul nu-i aduceau schimbarea mult aşteptată. În jumătate de an aruncase numai vreo 6 kilograme. Tristă şi necăjută că s-a urâţit de n-o mai recunoşteau cei care o ştiau cum a fost până la naşterea copilului, Paulina căuta cu înfrigurare tot felul de reţete de slăbire. Într-o zi a dat pe internet peste reţeta miraculoasă cu cafeaua verde. Pe lângă faptul că lua această cafea de câteva ori pe zi, continua să facă sport, să mănânce cu măsură. Nu a slăbit atât de rapid ca în cazul vedetelor de la televizor, dar rezultatele erau vizibile. După 5 luni burta era deja mai mică, urca scările mult mai uşor, starea de sănătate se îmbunătăţise. Mânca câte puţin de toate, punând accent pe fructe şi legume şi continua să consume cafeaua verde. Peste un an schimbarea a fost vizibilă. A ajuns aproape de greutatea pe care o avea când s-au cunoscut cu Alexei – 60 de kilograme şi arăta minunat, chiar mult mai bine decât arătase vreo dată. Tenul devenise mai proaspăt, burta scăzuse aproape definitiv, încreţiturile de pe ea dispăruse, coapsele reveniseră la normal. Femeia obţinuse supleţea la care visa, dar Alexei nu era să o vadă.

Credea până în adâncul sufletului că s-au născut unul pentru altul

Trecuse trei ani de la plecarea lui şi nu se arătase niciodată. Oricum nu uitase de ei, trimitea regulat bani şi câte un mesaj cu număr ascuns. Plecase din ţară, muncea în Rusia. Lucian îi ducea dorul. Când o întreba pe mama de ce nu vine tata, în ochii ei apăreau lacrimi. Deşi era încă mic, copilul înţelegea că şi mamei îi este dor de el. Paulina se ruga necontenit pentru reîntoarcerea lui în familie. Niciodată nu-l vorbea de rău. Credea până în adâncul sufletului că s-au născut unul pentru altul, sau aşa cum i-a spus el în ziua când a cerut-o în căsătorie „suntem făcuţi pentru a fi o viaţă împreună”. Iar acum când fizicul îşi recăpătase frumuseţea de odinioară se ruga cu şi mai multă ardoare, fiind convinsă că chiar dacă şi-o fi găsit soţul ei între timp pe cineva, văzând-o cum arată, se va întoarce acasă neapărat. Şi iată că timpul a trecut, într-un sfârşit de octombrie Alexei a revenit acasă. „Tată!”, a strigat Lucian bucuros cum l-a văzut în prag. Cu vocea plină de emoţie bărbatul i-a răspuns: „Lucian, dragul tatei ce mare te-ai făcut!” Când s-a aplecat să-l îmbrăţişeze, de după perdeaua ce despărţea dormitorul de restul camerei, a apărut Paulina, îmbrăcată într-un capot croit pe corp, care îi evidenţia perfect silueta. Alexei amuţise, nu-i venea să creadă. Un singur gând l-a fulgerat: „Trup ca al ei nu s-a mai pomenit. S-a făcut mai frumoasă decât la 20 de ani”. După ce l-a îmbrăţişat pe Lucian s-a apropiat şi a cuprins-o şi pe ea. Au plâns de bucuria revederii.

Familia s-a reîntregit

Fericiţi, după un schimb de vorbe s-au aşezat cu toţii la masă. Nici un reproş din partea cuiva. Îşi zâmbeau unul altuia, iar Alexei nu-şi putea lua ochii de la ea. După câteva minute de tăcere, cuvintele au prins a curge şuvoi din gura lui: „Nu ştiu dacă mai poate prepara cineva mâncare mai gustoasă ca tine. De acum cred, Paula mea dragă, ai înţeles că trebuie să ştii măsura la bucatele tale gustoase… Am plecat de lângă tine, fiind convins că o să te pui serios pe slăbit şi n-am greşit. Crede-mă, am făcut-o din dragoste pentru tine. Înainte de plecare am avut o înţelegere secretă cu vecina Elena, ca să mă ţină la curent cu tot ce făceaţi voi. I-am spus că o să mă întorc atunci când o să dai jos măcar o parte din kilogramele de pe tine. Nu mi-am făcut iluzii, am ştiut c-o să reuşeşti”. Tot ce a urmat a fost întocmai aşa cum sperase Paulina. Familia s-a reîntregit. Nimic nu mai avea ce să-l supere pe Alexei, nimic nu mai stătea în calea fericirii lor.

Au trecut opt ani de când Alexei a revenit în familie. Paulina între timp a mai născut un copil – o fetiță. Pe tot parcursul sarcinii și alăptării a mâncat echilibrat de toate. Silueta n-a avut de suferit, arată la fel de bine. Se alimentează sănătos, ştie măsura la toate şi nu e leneşă, face sport cel puţin dimineaţa şi consumă cât mai multă apă. Când dispune de timp, face și plimbări înainte de mese. E convinsă că aceasta e cea mai bună rețetă de menținere a greutății corpului, fără cafea verde și tot felul de ceaiuri și pastile.

Nina Neculce

PUBLICITATE