ACȚIUNE DE CARITATE PENTRU NICOLAE BULAT

0
523

Printre acțiunile organizate cu prilejul ”Zilei Orașului Soroca”, a avut loc și o acțiune de binefacere. Sorocenii, au demonstrat încă odată că sunt alături, la bine și la greu. De această dată, fiecare a putut dona, cât poate, pentru tratamentul lui Nicolae Bulat.

LILIA PILIPEȚCHI,PRIMARUL MUNICIPIULUI SOROCA ”Numele municipiului Soroca, este Cetatea Soroca și  Nicolae Bulat. Suntem îndurerați și întristați de ce i se întîmplă, dar sunt fericită pentru societatea noastră, care nu a rămas indiferentă fața de numele Nicolae Bulat. Consiliul Municipal,urmează să fie convocat în ședință, în  2-3 săptămâni. La această ședință, urmează să adoptăm și să fie alocată, suma de 20 de mii de lei, pentru familia Bulat.”

Acțiunea de caritate pentru Nicolae Bulat, este suținută și de publicația periodică ”Ziarul Nostru”, care își propune să organizeze și un maraton, pentru colectarea surselor bănești, pentru susținerea familiei Bulat.

NATALIA VRANCEAN,REDACTOR-ȘEF ”ZIARUL NOSTRU” ”Unul din obiectivele ”Ziarului Nostru”, este implicarea în acțiunile sociale, de această dată suntem alături de Nicolae Bulat. Am demarat o acțiune, de Ziua Orașului și într-un timp de circa o oră, s-au acumulat 7200 de lei. Vom continua strângerea de fonduri, ne propunem să facem și un maraton, în care să invităm agenții economici, demnitari, sorocenii. Mă mândresc că sunt ONG-istă de două ori, voi îndemna si prietenii mei rotarieni, pentru a dona pentru Nicolae Bulat, pe care îl așteptăm sănătos, la Cetate.”

Soția directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca, susține că Nicolae Bulat, care este diagnosticat cu o maladie gravă la creier, a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență din Iași, starea lui rămâne a fi gravă, dar stabilă.

VALENTINA BULAT,SOȚIA LUI NICOLAE BULAT ” Nicolae e la Iași, a fost transferat cu SMURD-ul la Spitalul Județian de Urgență, este în starea  grea, dar stabilă. Mulțumesc Sorocii, care nu uită de Nicolae și se roagă pentru el .”

Nicolae Bulat s-a născut la 10 februarie 1952 în satul Cureșnița, raionul Soroca. Este profesor, muzeograf, istoric și scriitor, deținătorul mai multor distincții. De mai mulți ani este directorul Muzeului de Istorie și Etnografie din Soroca.

PUBLICITATE