Drochienii au marcat Ziua Independenței Republicii Moldova

0
274

Drochienii au marcat cea de-a 31-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova. La eveniment, alături de cetăţenii localităţii noastre, a participat şi conducerea raionului, în persoana preşedintelui raionului Drochia Alexei Vasilean, vicepreşedintelui Iurie Ostavciuc, precum şi Aparatul preşedintelui raionului, consilieri raionali, şefii serviciilor desconcentrate şi descentralizate.

Sărbătoarea a demarat cu depunere de flori la memorialul colaboratorilor de poliţie căzuţi la datorie în luptele războiului din stânga Nistrului în anul 1992. Depunere de flori a urmat şi la bustul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din faţa clădirii Consiliului raional Drochia. Apoi, la monumentul „Pentru Țară, Pentru Neam”, unde s-a vorbit, s-a cântat, s-a recitat despre importanţa acestui eveniment semnificativ din istoria Republicii Moldova.

În cadrul manifestației, a fost înmânată medalia comemorativă „30 de ani de la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova (1991 – 1992) a Armatei Naționale”. În total 464 veterani drochieni au devenit deținători ai acestei distincții.

Ziua Independenței Republicii Moldova, este celebrată anual, în data de 27 august, drept urmare adoptării Declarației de Independență în anul 1991, actul istoric care a deschis calea spre modernizarea țării și afirmarea identității și unității naționale.

PUBLICITATE