În primăria Soroca va fi instituționalizată Unitatea de Implementare a Proiectelor

0
108

Autoritățile sorocene au semnat cu ADR Nord contractul de finanțare, în calitate de partener de implementare a măsurilor, privind dezvoltarea orașelor-poli, din care face parte și Soroca, prin instituționalizarea UIP și dezvoltarea capacității acesteia.

Acest contract prevede că ADR Nord va acorda finanțare pentru desfășurarea activităților planificate privind consolidarea capacităților membrilor UIP pentru dezvoltarea municipiului Soroca.

La fel, ADR Nord va ghida echipa UIP în ceea ce privește implementarea eficientă a proiectelor. Una dintre cele mai importante activități în cadrul proiectului este adaptarea Manualului operațional al UIP-urilor în conformitate cu specificul local și provocările individualizate ale municipiilor; acordarea suportului juridic în vederea definitivării documentației de instituționalizare a UIP; organizarea a două ateliere practice pentru membrii UIP și pentru autoritățile publice locale în domeniul scrierii, monitorizării și evaluării proiectelor de dezvoltare; organizarea procesului de sub-grantare a orașelor- poli; elaborarea de newslettere în vederea promovării rezultatelor proiectului.

Proiectul „Dezvoltare urbană sustenabilă în Regiunea de Dezvoltare Nord” este implementat de ADR Nord și finanțat de Polish Aid prin intermediul Solidarity Fund PL în Moldova.

Serviciul de presă al primăriei mun. Soroca

PUBLICITATE