Satul Donduşeni are un muzeu și o galerie de arte

0
77

Recent, la Casa de Cultură din satul Donduşeni a avut loc deschiderea oficială a Galeriei de arte şi a Muzeului de arte, fondat de doamna Tatiana Lucoveţchi, profesoară la şcoala de arte ,,Mihai Bătrânu” din or.Donduşeni, orginară din satul Donduşeni.

Prezenți la eveniment au fost Valentin Cebotari, preşedintele raionului Donduşeni, Ion Ţurcanu, şeful Secţiei Cultură, Tineret şi Sport, Valentin Znagovan, directorul Școlii de arte ,,Mihai Bătrânu”, Tatiana Lucoveţchii, profesoara de la şcoala de arte ,,Mihai Bătrânu”, Vladislav Zloi, primarul satului Donduşeni, părintele Marin, parohul bisericii Sfinţii Arhangheli,,Mihail şi Gavril”  şi elevii şcolii de arte ,,Mihai Bătrânu”.

Acest eveniment este unul important în cultura satului Donduşeni. În patrimoniul cultural al satului s-a adăugat şi o galerie de arte şi un Muzeu de artă.

Pentru aportul adus la dezvoltarea culturii, doamnei Tatiana Lucoveţchi i s-a acordat titlul de Cetăţean de onoare a satului Donduşeni.

  • Aducem sincere mulţumiri doamnei Tatiana Lucoveţchi pentru ideea de a crea un muzeu de artă şi o galerie de artă, aducem mulţumiri primarului satului Vladislav Zloi pentru susţinere, copiilor şcolii de arte ,,Mihai Bătrânu” şi oficialităţilor raionului Donduşeni. Deasemenea aduc mulţumiri  APL pentru susţinere şi colaborare, – a precizat Renata Lungu, șefa Casei de cultură din satul Dondușeni.

La finalul evenimentului elevii Școlii de arte ,,Mihai Bătrânu” au primit diplome și cutii cu guașe, oferite din partea APL. Realizarea proiectului cultural ,,Deschiderea  unui Muzeu de arte şi a Galeriei de arte” este o amintire frumoasă  lăsată urmaşilor din partea doamnei Tatiana  Lucoveţchi, căreia îi dorim în continuare sănătate, creativitate şi realizări în domeniul artelor plastice.

PUBLICITATE