La Soroca va avea loc Festivalul “Fanfara argintie”și Iarmarocul “Produs de Soroca”

0
1594

La data de 12 iunie, la Soroca, va avea loc Festivalul Național “Fanfara argintie” și Iarmarocul “Produs de Soroca” ediția a III-a.

Tradițional Festivalul “Fanfara argintie” debutează cu defilări în Piaţa Libertăţii, ulterior rând pe rând, fanfarele urcă în scenă cu un program variat. Colectivele sunt apreciate de juriu, format din specialiști în domeniu. Festivalul are ca obiectiv revalorificarea formelor tradiţionale de interpretare a melodiilor folclorice de către fanfarele populare, popularizarea muzicii tradiţionale de fanfară şi de promenadă, dar şi îmbogăţirea repertoriului orchestrelor de fanfară.

“Produs de Soroca” este târgul produselor autohtone, unde participă agenți economici din raionul Soroca, care își prezintă produsele și serviciile. Iarmarocul vine să promoveze atât imaginea culturală a raionului, dar și sfera economică locală.

Consiliul Raional Soroca vine cu inițiativa de a organiza la data de 12 iunie tombola „Adă un zâmbet celor mai trişti ca noi”. Toate biletele vor fi câştigătoare, iar banii adunati din vânzarea acestora vor fi oferiti familiilor cu venituri mici din raionul Soroca.

Organizatorii susțin că evenimentul va fi unul de excepție, cu muzică frumoasă, dar și posibilitatea de a afla mai multe despre producătorii și prestatorii de servicii din regiune.

PUBLICITATE