DIRECTORUL ODIMM A DISCUTAT CU ANTREPRENORII DIN SOROCA

0
74

Noutăți importante pentru antreprenori. La Soroca, la Incubatorul de Afacere, într-o vizită de lucru a venit directorul Organizației pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijjocii, care a discutat cu agenții economici din teritoriu.  Antreprenorii au aflat noile programe guvernamentale de suport antreprenorial din portofoliul ODIMM.  Aici au fost  prezentate oportunitățile de dezvoltare a afacerilor, oferite de stat prin mai multe instrumente financiare, inclusiv finanțare nerambursabilă și garanții financiare de stat pentru creditele bancare.

Dumitru  Pîntea, directorul interimar ODIMM. ”Ne-am produs ca împreună cu Ministerul Economiei, să facem cât mai multe vizite în teritoriu, pentru a înțelege care sunt problemele cu care se confruntă antreprenorii, să înțelegem care sunt așteptările lor și să înțelegem cum să ne ajustăm instrumentele noastre de suport, ca mai bine să pleeze peste ideile lor  investiționale. Antreprenorii sunt interesați de programele deja existente de la ODIMM, dar și de cele noi, care vin să țintească și mai bine problemele actuale. Unul din acestea, este programul de retehnogizare și eficiență energetică, care urmează să fie lansată în scurt timp. Aceasta, vine să reducă facturile lunare la energia electrică, pe care le au antreprenorii. Cu toții știm că facturile la moment sunt o mare bătaie de cap. Alte noutăți, sunt legate de ajunstările pe care le-am făcut în programele existete, creșterea grantului, creșterea volumului de finanțare pentru anul 2022, dar și schimbarea mecanismului de aplicare la ODIMM.”

Liliana Babără, administratorul IAS. ” Astăzi la Incubatorul de Aafaceri din Soroca, îl avem în vizită pe directorul ODIMM, care vine cu prezentarea a unui set de programe, în suportul antreprenorilor. Este o întâlnire foarte importantă, de-aceia vin cu o solicitare pentru antreprenorii din teritoriu, care să fie mai activi, să vină la Incubator, pentru a le acorda asistența de care au nevoie și să depunem proiecte, care vor fi finanțate. Sunt multe programe interesante cu noi mijloace financiare, în beneficiul antreprenorilor. ”

Participanții s-au arătat interesați, atât de posibilitățile de lansare în lumea afacerilor, cât și de accesul la finanțarea nerambursabilă. Potrivit directorului ODIMM, pentru anul 2022, instituția are o anvelopă financiară de circa jumătate de miliard de lei, bani care vor fi orientați spre susținerea întreprinderilor mici și mijlocii.

PUBLICITATE